Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.11.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Dospěláci přece umí všechno...

Děti si stavějí komíny z kostiček :o)
Po svačince se Vojtíšek chopil své nejoblíbenější hračky posledních dnů - rozebraného Martinčina odstrkovadla. Používá z něj pouze volant a přední nápravu. Volant drží a běhá ohnutý s kolečky na zemi. Dana jeho činnost komentovala,"Vojtíšek by asi potřeboval vrazit mezi nápravu a volant kousek násady od smetáku, aby nemusel běhat tak v předklonu!" Asi ano. Jinak se Vojta předvádí jako zdatný demontér čehokoliv. Martinka si pečlivě sestavuje hračky z Kinder vajíček a Vojtíšek jí je naopak rozebírá. Dnes se zmocnil takového divného psa s vtulí na ocase a rozložil ho dokonale, na všechny rozebiratelné díly. Jednotlivé části sice do pusinky nestrká, zato je dokáže bez větších problémů zašantročit. Mnoho hraček již není jeho přičiněním kompletních(Na druhé fotce jsou k vidění všichni krtčí Super agenti z vajíčka. Dnes Martinka obohatila svoji sbírku o ten hruškovitý bagr s krtkem uvnitř) ;-)
Zatímco Vojta řádil s hračkami, Martinka již seděla připravena u velkého stolu. Jste zvědaví, cože prováděla? Rozložila svoje nové karty Černý Petr a volala na celé kolo,"Tatínku, maminkó, já už si chci zahrát!" Hra se musí hrát minimálně ve třech a Vojta nepřipadá v úvahu. Sice nás Marťa neustále uhání o hraní prší, jenomže se nejdříve musí naučit černého petra. Po hře, v níž mimochodem prohrála maminka, začala Martinka žadonit,"Tatínku, namaluješ mě takovoudle omalovánku? Je to jednoduchý!" Já se zahleděl na předlohu a vůbec mi nepřipadala jednoduše. Navíc jsem nikdy neexceloval v kreslení,"Ne, je to moc složitý, Martinko!" Martinka se na mě udiveně zahleděla,"Ale tatínku, ty seš dospělej, pšecé. A dospělý uměj všecko namalůvat!" Tak a mám to. Přece jenom jsem se musel o malování pokusit. A víte, že nedopadlo zle? ;-)
Již třetí den dávají v televizi zcela nový Večerníček O Kanafáskovi. Martinka ho napjatě sleduje a Vojtíšek jakbysmet. Dnes Marťa po jeho skončení protestovala,"Maminkó, ten Kanafásek je nějakej krátkej!" Rozhodně není, jenomže Marťu baví více, než předchozí Káťa a Škubánek :o) Krtčí Super agenti v akci :-)
Není tomu tak dávno, co jsem Vám popisoval Martinčino první slovo se skutečným Ř. Doposud povídala jenom svoje kuřátko. Jenomže si před chvílí vzala do postele malou panenku coby žačku a sama se ujala role učitelky. Marťa,"Dnes se budeme učit Ř, jako kuřřátko! Opakuj po mě!" "Kužátko!" "Ne, takhle ne, pěkně kuřátko!" "Kuřřátko!" "Dobže a teď opakuj řeka, řepa, kopřiva!" Bohužel, panence ta slova příliš nešla. A to se za ni Martinka snažila mluvit ze všech sil ;-)
V noci na dnešek trpěla kašlem nejvíce Dana a také se nejméně vyspala. Vojtíšek se navíc hlukem budil a pak sám nechtěl očka zamhouřit. Snad se nám konečně podaří zahnat nemoc pryč. Nebo máte nějaký zaručený recept na šílený kašel, jenž byste Daně poradili? (Pro nezasvěcené - Dana stále Vojtíška kojí ;-) )

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist