Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 27.11.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Vojtíšek vypije i ohřátou vodu - bez odmlouvání...

Martinka pomáhá v kuchyni - i Vojtíšek :o)
Martinka se po ránu nakvartýrovala k nám do velké postele. My tam už měli Vojtíška, jenomže on tolik nekope jako Marťa. Co chvíli nám uštědří nějakou ránu dlouhýma nožkama. Dana ji kolikrát upozorňovala,"Martinko, buď trochu opatrná, bolí to!", až ji Marťa nepěkně kopla do břicha. Hned byla vyexpedována na své ležení, jenomže s brekem,"Jájá sem to nechtělá, bůů. Za to můžou ty moje nezbedný nožičký!" Hmm, tedy nožky a ne Martinka ;-)
Nastal čas snídaně. Zvládnout vše připravit a usadit děti ke stolu, dá celkem zabrat. Ve fofru jsem naházel pytlíky s čajem do hrníčků a Vojtíkovi nasypal granulovaný čaj Čajánek Siláčekdo lahvičky. Sotva začala vřít voda, vše jsem zalil a Vojtíškovu lahvičku přemístil do dřezu na vychlazení. Vojtíšek mezitím pojedl něco rohlíku se sýrem a žadonil,"Čajíček!" Jak jsem mu ho podával, zdála se mi barva tekutiny uvnitř lahvičky podezřelá, ale Vojta provedl nátisk na hubičku lahvičky a pil a pil. Během chvíle vytáhl půlku jejího obsahu. Až po snídani padl můj zrak na druhou lahvičku s nasypaným granulovaným čajem. Takže já Vojtíškovi připravil ohřátou vodu a on ji v klidu a statečně vypil. Martinka by mi ji už dávno vrátila, jenomže Vojta neumí mluvit ;-) Náš adventní věnec :-)
Vzhledem k zítřejšímu začínajícímu Adventu, se i u nás začíná objevovat vánoční výzdoba. Vždyť i Martinka se nemohla dočkat zdobení adventního věnce, jenž měla Dana naplánované na odpoledne, bezprostředně po svačince. Martinka dojedla jeden kousek bábovky, odstrčila prázdný talíř a na Daninu výzvu,"Chceš ještě jeden kousek, Martinko?", reagovala slovy,"Maminko, nechci. Už budeme zdobit ten věneček?" Holky věneček ozdobily, za vydatné Vojtíškoy asistence(Věneček je letos proveden v klasické červené barvě. Loni nás okolnosti donutily změnit jeho barvu na modrou, neboť v obchodě nikde neměli červené svíčky). S ním není taková práce žádná legrace, to mi věřte. Buď pochoduje kolem stolu, na všechno se natahuje a křičí. Jakmile ho vezmete na židli, plazí se pro změnu po stole a snaží se kdeco udrapsnout.
Zatímco holky tvořily výzdobu v kuchyni, já se uchýlil do dílny a vyspravil žárovičky na venkovní strom. Jelikož je mám doma dělané, žárovičky se mění pomocí páječky, a to venku nejde. Hned zítra je chci pověsit, jenomže to by nesmělo pršet. Po celý dnešní den totiž lilo jako z konve.
Ke sledování Večerníčku Martinka požadovala svoje ohřáté mlíčko do hrníčku. Kočku), tedy jahodový nápoj do mléka s vyobrazenou kočkou si Martinka nabírala sama. Jenomže při výše uvedené operaci vylila trochu mlíčka. Hned se čílila,"Já sem to nevylila, ten hrníček je asi děravej!" Kdepak díra v hrníčku, Martinka ho vylila :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist