Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 3.12.2004
Martinčin věk - měsíce: 46
Rubrika: Deníček


Mikulášská besídka s čerty...

Martinka přebírá nadílku od Mikuláše :o)
Odpoledne probíhalo horečné nakládání věci do auta a následný přesun do školky za Martinkou. Konala se tam mikulášská besídka a Martinka ji od rána s dětmi pilně nacvičovala. Ke školce jsme dojeli pěkně autem, abychom pak mohli odfrčet směrem Hradec, k babičce a dědovi.
Ve školce se Vojtíšek přezul a už běžel do třídy. Já si mezitím připravil kameru a digiťák. Po chvíli konečně přichází paní ředitelka,"Můžete prosím udělat uličku, aby děti mohly přejít?" Proč ne a vzápětí se všechny děti přesouvají, držíc se za ručičky ve formaci dlouhého hada před sedící diváky. Snažím se filmovat, jenomže kamera vypovídá službu - ukazuje orosení. Potvora jedna, vždyť venku nemrzne. Bleskové řešení problému spočívá ve vyjmutí kazety a pak i akumulátoru. Konečně kamera běží a já sleduji Martinku, zpívající a recitující. Tedy, buď se za dopoledne vše naučila, nebo zdatně klape pusinkou naprázdno.
Pásmo písniček a říkanek pomalu končí. Do ticha najednou zaznívá Martinčin překvapený hlásek,"Paní učitelko, já sem se zapomněla pševlíknout!" Skutečně, Martinka si nevzala připravenou sukni. Narozdíl od ostatních dětí zůstala ve své zástěrce. Paní učitelka ji chlácholí,"Ale Martinko, to nevadí!"
Předstupuje paní ředitelka,"Následuje opravdová mikulášská nadílka!" Její slova zanikají v hlasitém zvukovém projevu dvou čertů,"Blblblbl blllll!" Za čerty vchází Mikuláš s andělem. Mají co dělat, aby se čerti hned nevrhli mezi diváky. Čerti se klidí do ústraní a co chvíli škádlí Mikuláše, z čehož mají děti náramnou radost. Mikuláš drží Knihu hříchůa postupně vyvolává děti. Představte si to, o každém dítěti ví, jak zlobí. Ptá se i Martinky,"Tak jsem slyšel, že občas zlobíš svého brášku. Je to pravda?" Martinka přikyvuje,"No jó, ale jenom maličko!" Že by opravdu čerti poslouchali za dveřmi a nakukovali domů oknem? Jak jinak by Mikuláš o všem věděl, viďte? (Záhada není až tak záhadná - po příchodu do školky měli všichni zůčastnění rodiče za povinnost sepsat nějaké ty hříchy na papír) ;-)
Jste zvědaví, zdali se Vojtíšek nebál? Vůbec. Na čerty ukazoval prsíčkem a volal,"Mňaů mňau mňau!" No jo, čerti mu asi připomínali kočky. Asi těmi rohy na hlavě. V každém případě čekala nadílka i na Vojtíška a on šel nebojácně s maminkou k Mikulášovi. Mával na něj radostně a povídal,"Pápá pápá pápá!" I na čerty zamával(Martinka si předtím šla pro nadílku k Mikulášovi úplně sama, jak vidíte na první fotce).
Nadílka končí a čerti utíkají pryč. Ještě stihnou vběhnout mezi děti a za hlasitého,"Bllblbl blblb, hudry hudry!", prásknou do stolu a pryč. Několik dětí se rozbrečelo a s nimi i Vojtíšek. Vánoční stromy v Hradci ;-)
Cestou autem k babičce se Vojtíšek vyloženě nudil. Není divu že kňoural a vztekal se. Dana ho bavila různými úkoly. Například,"Vojtíšku, jak dělá mašinka?" Vojta hned odpověděl,"š š š š š š!" Umí, viďte? Ta pravá zábava nastala až v Hradci. Tolik světýlek na stromech nenechalo Vojtíška klidným. Ukazoval na stromy plné žároviček a nadšením vykřikoval. Také se mi pro Vás podařilo nějaké vyfotit - během stání na semaforu u vjezdu do Ulrychova náměstí(tzv.Ulrycháku).

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist