Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.12.2004
Martinčin věk - měsíce: 47
Rubrika: Deníček


Jak přesný je přesný lékařský teploměr?...

Martinka si hraje na notebooku :o)
Během dopoledne dětičky maličko zdecimovaly maminku. Jak již jistě víte, Martinka i Vojtíšek mají brát antibiotika Klacid a to po dvanácti hodinách. Dana jim dávku načasovala na velice rozumnou dobu - osmou hodinu ranní a večerní. Jenomže ve čtvrt na deset začala Martinka i Vojta blinkat. Fakt je, že si Marťa chvíli předtím stěžovala na bolení bříška. Vojtíšek pro změnu neřekl ani slovo, jenom ho Dana zpozorovala, jak polyká a snaží se zabránit blinkání. Tak ho popadla, jenomže ke dřezu nedoběhli. Vojta hodil šavli rovnou na sebe a na zem. Po nápravě škod a naplnění pračky Dana popadla telefon a zavolala paní doktorce. Nevěděla, zdali má dětem znovu podávat antibiotika, či nikoliv. Doktorka zaujala jednoznačné stanovisko - celou dávku zopakovat. Po obědě preventivně volala zpět, zdali je u nás vše v pořádku. A bylo. Dana by se jinak nad blinkáním ani nepozastavila, jenomže takové načasování u obou dětí se zdá velice podezřelé. Prozatím vše svedeme na podání léku téměř nalačno a uvidíme zítra. Abyste tomu rozumněli - dětem po ránu vůbec nechutná. Ani se jim nedivím, s takovými problémy :-(
Vhledem k nemocnosti dětí se Dana již kolikrát pozastavovala nad přesností lékařského digitálního teploměru, jímž měříme teplotu. Kolikrát se jí zdá Vojtíšek teplý a pak mu naměří 36,7. Poté sama testuje teploměr a ten ukáže například 35,6. Divné, že? Tak dnes konstatovala,"Už jsem na to přišla, provedu porovnávací kontrolu všech našich teploměrů!" A že jich máme požehnaně(No, buďte rádi, pokud vlastníte pouze jeden). Do skleničky s vodou postupně umístila dva rtuťové a dva digitální. Co myslíte, ukazovaly všechny stejně? Pokud je Vaše odpověď Ano, máte padáka ;-) Nyní Vám předkládám přesná data. Tak tedy - oba rtuťové se téměř shodly, jeden ukázal 37,2 a druhý 37,4. No, dvoudesetinový rozdíl by se dal tolerovat. Jenomže digitály nás totálně doběhly. Na tom novějším se skvěl údal 35,9 a na starším 36,1. Jaký je závěr? Žádný. Teploměrům se nedá věřit a vše je relativní. Ještě jsme provedli test na sobě a ten dopadl o poznání lépe. Že by teploměry fungovaly přesněji při měření lidského tepla? No, nevím. Možná by se k tomuto tématu mohl vyjádřit výrobce ;-) Vojtíšek hamá Pribináčka ke svačince :-)
Jak máte možnost spatřit na úvodní fotce, Martinka si hrála na mém notebooku. Já tou dobou seděl vedle ní u velkého počítače a snažil se rozchodit IIS, tedy lokální internetový server, abych na něm mohl odlaďovat webové stránky. Martinka žadonila,"Tatínku, já bysem chtělá pustit to nový cédéčko s hrama!" Cédéčko bylo součástí speciálního balení čajů Pickwick a je na něm program Ovocný cirkus. Celkem slušný - jsou tam omalovánky, hry a hlavně se nemusí instalovat - stačí ho šoupnout do mechaniky. Tak jsem Martince poskytl notebook. Víte, že je to lepší? Za prvé jsem mohl nerušeně pracovat a za druhé si Martinka zahrála více. On je totiž notebook mnohem pomalejší než domácí počítač, takže se na něm hry přizpůsobují taktovací frekvenci procesoru :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist