Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 9.1.2005
Martinčin věk - měsíce: 47
Rubrika: Deníček


Vojtíšek se popvé sám svlékl - z pyžamka...

Martinka obléká Vojtíška :o)
Vojtíšek s námi nechtěl po ránu trávit čas ve velké posteli. Raději seskočil a řádil v dětském pokojíčku. Když se pak na chvíli vyskytl u nás, Dana konstatovala,"Vojtíšku, měl bys zůstat pod peřinou, vždyť máš studené ručičky, nejsi ještě převlečený!" Já se z legrace obrátil na Martinku,"Martinko, nechceš jít Vojtíška přebalit a převléknout?" Martinka se trochu bránila,"Nené, vždyť já to ještě neumím!" Dětičky se přesunuly do pokojíčku a uhnízdily v Martinčině posteli. Dana mi povídala,"To jsem zvědava, zdali se Martinka pustí do svlékání Vojtíška. Pokud ano, Vojta bude jistě řvát!" Jelikož se žádné nepatřičné zvukly neozývaly, ze zvědavosti jsem vstal. Na zem pak položil deku a na ní Vojtu. Martinka dostala instrukce,"Tak můžeš začít!" Marťa se potila, ale úkol zvládla na jedničku. Vojtíka svlékla, sundala mu plenku, zadeček otřela vlhčeným ubrouskem. Jenom s nasazováním čisté plínky jsem jí asistoval a Marťa následně Vojtu oblékla. Povídala přitom,"To je úplně jednoduchý, von mi Vojtá pomáhá!" V tom má naprostou pravdu, Vojtíšek sám strká ručičky do rukávů a dokáže si mikinku přetáhnout přes hlavičku. Za chvíli se bude kompletně převlékat sám :-)
Po obědě jsem se Daně nabídl,"Víš co, já jdu uspat Vojtíška!" To jsem ovšem netušil, že se z pokusu o usínání vyklube půlhodina a to mě ještě přijde vysvobodit Dana, aby se sama trápila ještě dobrých dvacet minut. Vojtíkovi se vůbec nechtělo usínat. Když se mi zdálo že zabírá, probral se znovu a s křikem. Zkusil jsem mu nabídnou medvídka. Medvídek v tu chvíli plachtil vzduchem a Vojta řval,"Nééé méďu!" V jednu chvíli si sahal do pusinky a volal cosi jako,"Kapky, kapky!" Lezou mu horní zoubky trojky, proto jsem mu je namazal kapičkami. Tím problémy neskončily. Vojta se kroutil, brečel a opakoval,"Maíí, maíí, maíí!" Nenapadlo mě, že volá maminku. Když mě pak Dana vystřídala, pro změnu volal tatínka. Vyloženě nevěděl, co chce. Možná příčina Vojtíškových problémů se ukázala při jeho následném přebalování - v plínce se nalézaly tuhé bobky. Vojtu asi trápilo bříško a zácpa :-( Martinka i Vojtíšek pochodují po cestě  :-)
Po Vojtíškově vyspinkání následovalo naše bleskové ustrojení se a přesun ven. Vytáhlo nás sluníčko, jenomže včerejší jarní počasí rázem zmizelo. Sluníčko se postupně schovalo za mraky a fičel protivný vítr. Vojtíškovi se vůbec nechtělo ťapat po záhumenní čelem proti větru. To víte, já Danu přemluvil, abychom nebrali na procházku kočárek. Že prý Vojtu případně ponesu na koníčku. Tak jsem si ho posadil za krk a tím začaly problémy, neboť pak Vojtík nemínil běžet po svých. Jakmile jsem ho sundal, hned brečel, blokoval mi cestu a snažil se škrábat po mojí nohavici. Dana mi povídala,"Tady to máš. Já raději půjdu na procházku s kočárkem!" Nedalo se nic dělat, musel jsem s ní souhlasit. Pro příště žádné nošení.
V souvislosti s dnešní procházkou jsem si vzpomněl na včerejší. Jak Martinka, tak i Vojtíšek sleduje všudypřítomné kočky a pejsky. Vojta co chvíli ukazuje a volá,"Tam tam mňau!" Tam baf baf!" Včera právě volal na kočičku u jednoho domu. Martinku však zaujalo něco úplně jiného. Najednou ukazovala kamsi nahoru a povídala,"Podívejte se, támdle visí něco zabitýho!" Vzhlédli jsem k výšinám a skutečně - hned vedle ptačího krmítka se houpal kousek loje pro sýkorky ;-)
Jak si tu v klidu buším do klávesnice, dětičky vedle v pokojíčku ztichly. Usnuly, řekl jsem si. Nakouknu a co vidím? Snad mě nešálí zrak? Ne ne, Vojtíšek sedí potichu v postýlce a je úplně nahatý. Sám si svlékl pyžamko. Poprvé ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist