Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 13.1.2005
Martinčin věk - měsíce: 47
Rubrika: Deníček


Nevíte jak pozastavit televizní vysílání?...

Vojtíšek se snaží vytáhnout pivo z krabice :-)
Na dnešní odpoledne připadlo setkání předškolkových dětí v místní školce. Dana se dostavila a Vojtíškem i Martinkou. Dětí se tam prý nacházelo opravdu hodně. Jenomže Vojtíšek si s nimi nehrál. Po celou dobu se zdržoval u stolečku s Danou a provozoval svoji oblíbenou činnost - maloval si pastelkama. Zato Martinka si dosytosti užívala školkového prostředí. Už aby úplně přestala kašlat a mohla se vrátit do dětského kolektivu. Takhle jí to doma již nebaví a proto má roupy. Zlobí maminku, Vojtíška a neposlouchá. Dokonce se u ní občas projevují jakési projevy drzého chování. Nedá se nic dělat, je pokáraná a občas ji i trochu plácnu. O víkendu se k nám má sjet babička s dědou a švagrová s rodinou. Martinka totiž oslaví svoje čtyřleté narozeniny. Čím více se blíží termín oslavy, tím méně se Marťa kontroluje a zlobí. Neustále slibuje,"Já už budu hodná maminko!" Nebojte se, zase tak zlé to není ;-)
Po návratu ze školky se děti pustily do svačinky. Vojta sám vyškrábal kelímek Pribináčku. Marťa si dala pro změnu jogurtek. Jak tak jedla, najednou se zamyslela,"Pustíš mi Kouzelnou školku?" Musel jsem ji zklamat,"Ale Martinko, vždyť Kouzelná školka už skončila. Byla jsi přece ve velké školce a nemůžeš stíhat oboje!" Marťa se rozbrečela,"Já bysem chtělá tu školků!" Pokud zítra brzo vstane, uvidí ji. Po ránu totiž běží její opakování. Martinka má občas takovéhle úlety. V pondělí například začala koukat po vykoupání na Datla Woodyho. Sotva zasedla k televizi, hned na mě volala,"Tatínku, zastav mi to, já se počebuju vyčůrat!" Abyste tomu rozumněli - Martinka si normálně sama zastavuje video, když si potřebuje odskočit. Jenomže jak zastavit televizní vysílání? Ani telefonát do televize by nepomohl ;-)
Martinka předváděla Vojtíškovi, jak se dává kbelík na hlavu,"Podívej séé, já sem rytíž a mám helmu na hlavěé!" Vojtíšek - opičák si hned narval kbelík sám na hlavičku. Strašně ho to bavilo a tak nabídl kbelík opodál sedící Daně,"Mamí, takýý!" Dana se ohradila,"Né Vojtíšku, já si nic na hlavu dávat nebudu!" :-) Martinčino dílo  :-)
Dana odjela na cvičení a my s Vojtou a Martinkou uklízeli hračky. Vojtíšek naprosto vzorově po mém příkladu rozebíral stavebnicové kostky a házel je do kbelíku. On je vůbec zdatný uklízeč. Uklízí oblečení dle svého úsudku a my pak nic nemůžeme nalézt. Jakmile například uklízím umyté nádobí do kuchyňských skříněk, Vojtíšek mi ukazuje prstíčkem,"Tady taky!" Sám naštěstí nádobí nerabuje.
Po Večerníčku jsme douklidili poslední hračky a přesunuli se do koupelny. Vojtíšek jako obvykle nejprve nahlédne do vany a hlásí,"Kapv kapv, tam neníí!" Není divu, kapra jsme snědli o vánocích. Pak mi ukáže na topení etaviro a prohlásí,"Páálí tam!" Ve vaně následně strašlivě cáká. Velice ho baví nabírat vodu plnýma ručkama a lít ji na sebe. Bohužel přitom pocáká podlahu, mě i Martinku. Já ho poslední myju takovou Martinčinou žínkou - drbalkou a Vojtu drbání lechtá, takže přede mnou utíká a směje se. Koupání dětí si opravdu užívám :-)
Podívejte se na druhou fotku - Martinka dokáže namalovat slepičky a kuřátka lépe než já.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist