Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 4.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 48
Rubrika: Deníček


Zítra je u nás masokus...

Martinka coby prodavačka :o)
Zítřejší den nás čeká veliká událost. V naší obci se poprvé koná masopustní průvod v maskách. My, jako celá rodina se chystáme také a Dana po celý týden vyráběla masky. Jednotné pro všechny, jak jinak. Možná trochu netradiční, ale u nás dlouho žádná tradice nebyla. Martinka se moc těší(Již od minulého týdne povídá,"Budeme mít masokus!" Není zase tak daleko od pravdy ;-) ) a s největší pravděpodobností s ní půjdu sám na seřadiště, odkud vyrazíme v průvodu za doprovodu živé hudby na horní konec. Dana se k nám přidá spolu s Vojtíškem u nás. To aby se Vojta nemusel předčasně odpoledne budit a hlavně - místama není kvůli solení sníh. Sníh jinak určitě vydrží, teploměr venku klesl na hodnotu mínus deset stupňů. Brrr ;-)
Po odpolední svačince Martinka žadonila,"Tatínku, pustíš mi na cédéčku toho Šreka s kocourem v botách?" Proč ne, jenomže se jedná o DVDíčko. Zatímco Marťa sledovala televizi, Vojtíšek se pustil do malování si Martinčinými novými pastelkami. Proč by maloval svýma starýma, že? Jenomže mu je Martinka brala,"Ne Vojto, to je moje!" Vojtíšek nelenil a snažil se použít svoji nejůčinějšší zbraň - pokoušel se zakousnout Martince do zápěstí. Marťa ucukla a a pastelky hned upustila. Nedá se nic dělat, musí se s bráchou o věci dělit. Vždyť si kolikrát hraje i s Vojtíškovýma kostičkama. Hlavní je vzájemná dohoda ;-)
Marťa občas ráda tropí různé lumpárničky. Jako například dnes navečer. Přiběhla do kuchyně a hlásila,"Já sem maminko dala Vojtovi do vlásků sponky!" Skutečně, Vojtíšek vypadal jako holčička. Já se hned Marti zeptal,"Tak co, je Vojtíšek holčička?" Martinka zavrtěla hlavičkou,"Není, to se pšece pozná!" "Jak se to pozná?", nedal jsem jí pokoj. Martinka vyhodila svého trumfa,"No pšecé tak, že já si poznám ty svoje sponký. Ty pšecé nejsou Vojty a proto nemůže bejt Vojta holčička!" Hotovo, rozseknuto a je to tak ;-) Vojtíšek stojící, rabující :-)
Jakmile se Vojtíšek nalézá v nesnázích, nekřičí,"Pomóoc, či Hilfé!" Kdepak. Používá jiné volání,"Mamíí!" Poslední dobou maličko změnil repertoár a to asi kvůli Daniným odchodům na cvičení. Vojtíšek volá maminku, takže mu vysvětlím,"Vojtíšku, maminka není doma!" Vojta se zamyslí a už volá,"Tatíí!" Hezké, že? Dnes nám Vojtík po svačince zmizel v útrobách dětského pokojíčku a pak se po chvíli ozývalo zoufalé,"Mamíí, mamíí, tííí, tatíí mamíí!" Honem jsme tam jako milující rodičové naběhli a cože se nám ukázalo za rohem? To byste neuhodli. Vojtíšek stojící na židli a čile rabující Martinčinu knihovnu. Jenom se podívejte na druhou fotku. Sotva nás spatřil, jal se skákat a radostně volat,"Jůůů, jééé, hihi!" Přesně jako by říkal,"Jenom se na mě podívejte. Jakej jsem malej, ale šikovnej!" :o)
Něco podobného předváděl Vojtík i během usínání v postýlce. Dana se šla sprchovat a já si odskočil od computeru do kuchyně. Vojtíšek natahoval krček seč mohl, ale nedohlédl. Proto volal,"Mamíí, mamíí, mamíí mojéé, mamíí mojééé!" Konečně se mu podařilo spojit dvě známá slova. Moje totiž používá, kde jenom může. Hlavně v souvislostech s přivlastňováním si Martinčiných hraček ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist