Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 9.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 48
Rubrika: Deníček


Vojtíškův pobyt v porodnici...

Vojtíšek ukazuje na miminko - sebe :o)
Jak se říká - Neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Nebo také Ráno moudřejší večera? V každém případě jsem Vám včera popisoval, jak je Martinka jediná z nás zdravá. Bum a je to tady. Po ránu se Daně zdála nějaká teplá a skutečně - vykazovala mírně zvýšenou teplotu. Do školky ji Dana rozhodně neposlala a Martinka zůstane do pátku doma. Prozatím ještě nemáme jasno, jak to vlastně bude s programem na víkend a příští týden. O víkendu máme totiž jet ke švagrové na hory a Dana by tam měla s dětmi teoreticky týden zůstat. Uvidíme. V každém případě nám meteorologové příliš optimistické předpovědi nenastiňují. V pátek se má oteplit a začít pršet. Hrůůůza. Jako by nemohlo to krásné, slunečné a mrazivě bílé počasí vydržet až do jara, ne?
Po příchodu z práce jsem si vzal děti na starost. Dana totiž měla jít do školky na informativní schůzku, ohledně nových kurzů hraní na zobcovou flétnu. Martinka se jich samozřejmě zůčastní. Když už nic jiného, tak se alespoň naučí správnému dýchání. I když Dana dříve na flétnu hrála. Dnes se doma Marťa zaučovala, jak se taková flétnička drží. Pískala ostošest, jako lokomotiva ;-) Vojtíšek se také sápal na flétnu,"Taký, jóó, takýý!"
Dana se ráda odreagovala mimo domov. Jak mi povídala, dopoledne s Marťou doma nebylo vůbec jednoduché. Buď chce něco Martinka, nebo naopak Vojtíšek. Jako příklad Vám mohu uvést podvečerní sledování Večerníčku. Sotva Marťa zasedne ke stolu, už hlásí,"Tatínku, dáš mě mlíčko do hrníčku s muchomůrkou? A s kočkou jahodovou a brčkem nerozžvejkaným?" Sotva dostane ohřáté mlíčko s jahodovou příchutí, pustím se do uklízení nádobí do myčky a mytí zbytku. Neuplyne ani pět minut a Marťa žadoní znovu,"Tatíí, prosíím, čajíčej ohžátej do jinýho hrnečku bysem chtělá!" A tak to jde stále dokola ;-) Martinka se učí hrát na flétnu :-)
Sotva Dana odešla do školky, zapnul jsem v ložnici počítač a konečně se pustil do zpracování videa z digitální kamery. Na šesti kazetách mám vše od Vojtíškova narození. Kameru totiž máme doma o jeden den déle, než Vojtíška. Tak jsem zasedl k počítači a nastříhal i s titulky první část od narození, do převezení z porodnice. Celkem mě to baví, jenomže stříhání a následné renderování videa zabere dosti času. Ještě že se po pondělní výměně základní desky, dá na počítači normálně pracovat, i když mezitím komprimuje video(Zvýšení výkonu je dosti citelné). Vojtíšek mou práci následně zhlédl na počítači. Jak sami vidíte na první fotce, ukazoval prstíčkem na monitor a křičel radostí,"Jůůů! Podíej tamó, tam jéé mimíí!" Stejně pak řádil u televize, neboť jsem výsledek své práce vypálil na přepisovatelné DVD a přehrál ho rodině na televizi v DVD přehrávači.
Martinka odpoledne proležela na gauči a přitom sledovala zajíce Felixe. Až navečer pookřála a přitom se jí zvedla teplota. Těsně před koupáním jí Dana naměřila 38,7 a Vojtíkovi 37,3. Oba dva dostali na lžičku Brufen sirup a snad se do zítra zlepší. Rozhodně se jim spustila rýma jako trám. Vzhledem k inkubační době chytili rýmu nejspíše při sobotním masopustním dovádění. Přece jenom se dostali kontaktu s ostatními dětmi. Jenomže, to se nedá nic dělat.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist