Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 11.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 48
Rubrika: Deníček


Jedeme do hor...

Dnes se Vám hlásím z hor - Krkonoš. Jak jsem ještě po ránu neskrýval svoje obavy ze zasněžených silnic, nakonec se žádné katastrofické scénáře nekonaly. Déšť a teplota dva stupně nad bodem mrazu a rozsolené silnice udělaly svoje. Celou cestu se dalo jet jako v létě. Naštěstí, neboť jsem si od kolegy nakonec nezapůjčil sněhové řetězy a doma nezabalil lopatu. I když mě pak Dana utěšovala,"Kdyby něco, tak máme v kufru Martinčinu lopatu!" No jo, jenomže se jednalo lopatu o na sáňkování a ne na prohazování ;-)
Jak jsem již naznačoval ráno v komentáři, u nás celou noc sněžilo a do rána připadlo dvacet centimetrů sněhu. Nedalo se nic dělat, cestu pro auto jsem si musel proházet. Kdyby bývalo nepřestalo, do Trutnova a dále bychom sotva dojeli. Takhle již kousek od domova dětičky v klidu usnuly. Spinkaly ve svých autosedačkách až do Trutnova. O moc víc sněhu tu nemají, ale i přesto se děti těší na zítřejší řádění na kopci. Martinka i Vojtíšek s sebou mají za tímto účelem plastové sáňky a také pekáče. O lopatě jsem se zmínil již v předchozím odstavci.
Vojtíšek se dokáže kolikrát zabavit celkem prostými věcmi. Například si od Martinky vypůjčí balíček karet(Cestou do hor hráli v rádiu skladbu Balíček karet. Proto jsem si vzpomněl na Vojtíška). Vyleze si na židli u jídelního stolu a pak s velkým zaujetím vyndává jednu kartu po druhé z krabičky. Jakmile i poslední karta leží na stole, Vojtíšek vše přerovná zpět. Zpočátku jsme měli obavy o karty, ale Vojtík je vůbec neničí a neohýbá. Stejné je to s Martinčinými knížkami. Myslíte si, že si chce Vojtíšek prohlížet nějaká lepolera, či knížky s tvrdými deskami pro malé děti? Ani náhodou. Vojta touží po Martinčiných knížkách. Také jsme trnuli obavami o jejich listy. Jenomže Vojtík je šikovný a listy obrací s citem a bez trhání. Šikovnej kluk. Tohle slovo umí také. Povídá,"Kluk, kluk!" Trénuje na své lahvičce se sosáčkem. Z jedné strany hrníčku se nalézá obrázek kluka a z druhé holčičky. Neustále ho obracel a výskal,"Jéjé kluk tady jéé. Jé holký tadý taký!" :o) Jak poslední dny nechtěl Vojtík pít čajíček ze sosáčku, Dana mu ho přelévala do hrníčku s odšroubovaným vrškem. Vojta do sebe klopil jeden hrníček za druhým(Pokaždé ho tam měl nalito cca půl centimetru) a tímto stylem vyzunkl i dvě decky. Dokonce i ta následná potopa nepůsobila příliš děsivým dojmem.
Minimálně dnes a zítra nečekejte žádnou fotku k článku. Foťák jsem sbalil, ale komunikační USB kabel zůstal ležet doma u velkého počítače. Nemám jak dostat fotky do notebooku. S článkem na Internet není žádný problém, neboť se nemusím modemově připojovat přes Telecom. Děda má totiž s sebou svůj notebook i s modemem Eurotel data express.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist