Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 48
Rubrika: Deníček


Všude samá myš...

Počasí se i v Krkonoších od včerejška rapidně změnilo. Obloha zatažená a od rána to sype a sype. Sníh, co jiného. Dopoledne telefonovala babička z Hradce a tam prý prší. Jaké je to u nás, prozatím nevíme. Zítra odpoledne mají lyžaři na naší sjezdovce naplánovány závody v obřím slalomu. Snad jim to vyjde. I když velice pochybuji ;-)
Dopolední vánice spolu s větrem Danu příliš nepřesvědčila. Z toho důvodu nechala děti raději doma. Teplotu již nemají, pro změnu nepěkně kašlou. Hlavně Vojtíšek. Prozatím se však nejedná o nic vážného. Dopoledne jsme proto strávili doma a jak to mohlo vypadat v bytě tři plus jedna, si jistě dokážete představit sami. Nás šest dospělých mělo co dělat se čtyřmi řádícími dětmi. Dva křečky v to samozřejmě nepočítám. Díky ním měl Vojtíšek poprvé možnost podržet si takovéhle zvířátko v ručičkách. Hnal se po něm s velikým nadšením. Až jsem trnul obavami o křečkův život. Vojta ho totiž chňapl jednou ručkou a druhou mu zakryl očička. Přitom výskal a na celé kolo křičel,"Jóó, jóó, tady jéé myš, myš! Já se ho snažil opravit,"To není myš, to je křeček!" Vojta se však nedal,"Neníí čeček, to jéé myš!" Nebudu ho přesvědčovat, vždyť pro babičku to je taková přerostlá myš se zkráceným ocáskem :o)
Před obědem si děda rozložil na konferenčním stolku svůj notebook a já hned vedle něj svůj. Za chvíli to tu vypadalo jako na nějaké pracovní schůzce. Dětičky žadonily po dědečkovi a chtěly pustit cédéčko s hrami Klubíčko. Aby mohla neteřinka Daninka snázeji obsluhovat computer, děda sáhl do brašny a vytáhl takovou maličkatou cestovní USBéčkovou myš. Dáňa ji hned velice kladně hodnotila a volala na maminku,"Mamí, musíme k našemu počítači koupit taky takovou maličkatou myšku!" Vojta skákal radostí a ukazoval na počítačovou myš,"Tady jééé myš, jóó myš!" Myši ho vyloženě fascinují. Dokonce už umí odříkat i jednu básničku,"Mamíí, tatíí, myš!" Jistě ji znáte, Vojtíšek si tu klasickou maličko zkrátil(Mámo, táto, v komoře je myš) ;-)
Vojtíšek co chvíli prosil dědečka a přitom ukazoval na display jeho notebooku,"Tam tam vaůůů vaůůů!" Nevíte co chce? Přece pustit cédéčko s hrou pro děti Klubíčko. Když Klubíčko ukončujete, na konci probíhají titulky se jmény autorů a Klubíčko vydává hlasité,"Vaůů, vaůůů!" Vojtíškovi se to strašně moc líbí, po celou dobu skáče před počítačem a řičí :o)
Odpoledne proběhla oslava Danielčiných třetích narozenim. Za tímto účelem jsem zajel pro její babičku na samotu u lesa. Doslova, neboť pluh tam projel naposledy někdy po ránu. Po oslavě mi nezbylo nic jiného, než zavézt babičku zpět. Jenomže mezitím začalo pršet, ba co pršet, lejt jako z konve. Sníh se promočil, ztěžkl a já nemohl vyjet zpátky na samotu do kopce. Ke všemu před námi tlačili jedno auto holanďané ke své vesničce a podařilo se jim rozrýt cestu doklikata. Jak tam naše auto vlétlo šedesátikilometrovou rychlostí, následoval náraz vlevo a vpravo do dvoumetrové sněhové bariéry. Babička musela dojít pěšky a já odhrabával zpoza auta sníh holýma rukama a nohama. Vše dopadlo dobře, doklouzal jsem zpět. Celkem dobrá zkušenost - něco podobného se mi doposud nestalo. I zimní pneumatiky jsou k ničemu v takovém marastu- přes třicet centimetrů promočeného a těžkého sněhu. Zítra snad přituhne. Doufám ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist