Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 15.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je malý(Nebo velký?) plivník...

Martinka vystupuje na horách z auta :o)
Pomalu si doma stříhám metr a těším se na opětovné setkání s rodinou. Bez nich je doma pusto, ticho a smutno. Dlouhé chvíle si krátím u počítače. Buď psaním článku na eMartinku, či stříháním videa na počítači. Konečně se dostávám na Vojtíškovy dvouměsíční záběry a ve vzpomínkách se vracím do té doby. Jak strašně rychle vše uteklo. Kdeže je Vojtík miminko. V porovnámí s videem i Martinka za ten rok a půl vyrostla. Už je z ní velká slečna.
Ve čtvrtek si budu moci po Martinčině vzoru říci,"Až se zejtra vyspinkám, tak pojedu zpátky na hory. Za Danou, Martinkou a Vojtíškem!" Dnes dopoledne jsem Daně telefonoval a zjišťoval, cože se v Krkonoších děje. Děje se - sněží. Každý den chodí děti sáňkovat a využívají těch hromad sněhu. Až je množství sněhu pro dospělé nepříjemné, neboť v neděli Dana zapadla do sněhu až po kolena. Právě v okamžiku, kdy se ocitla pod soutředěnou sněhokoulovou palbou své sestry. Dana znehybněla a stala se tak snadným terčem. K velké Martinčině a tatínkově radosti, jak jinak ;-)
Vojtíšek zlobí po ránu se snídaní. Pokud snídá s Danou, povětšinou zežmoulá pár koleček rohlíku a tím končí. Každé další sousto po rozžvýkání vyplivne. Nejedná se o nic hezkého, obzvláště je-li rohlík namazaný nugetou. Vojta plivne sousto na stůl a bleskurychlým pohybem ručky ho smete ze stolu. A má po problému. Dokonce se i preventivně pokárá,"Ty ty ty!" Však on moc dobře ví, že se to nemá dělat :o) Vojtíšek vzorně hamající jogurt - v pátek na horách :-)
Podobné jako s rohlíkem, je to i s ovocem. Vojtík dostane mandarinky do mističky, rozkouskované na jednotlivé dílky. Pokud se mu tvrdost slupky nezdá, každý kousek nakousne, vycucne z něj šťávu a zbytek vyplivne, podobně jako Marfuša skořápky od ořechů. Pak se divíme, do čeho podivně vhlkého, klouzavého a patlavého jsme to šlápli.
V souvislost s dnešním telefonátem jsem si ještě na něco vzpomněl. Dana totiž začala okřikovat Vojtíška,"Vojtíšku, tady si maluj, ne po stole. Ježišmárjá, ty jsi pomaloval židli a nábytek! To se nedělá. Radku, já už budu muset končit!" Tak je to pokaždé - děti nenechají Danu v klidu telefonovat. A Vojtíška musíme opravdu hlídat, neboť si poslední dobou nemaluje jenom pastelkami. Martinka nechává co chvíli někde po stolech, válet se propisovačky nebo fixy. Právě tyhle pisátka Vojtíka vyloženě přitahují. Propiskou maluje ostošest, jenomže občas počmáře ubrus. Tuhle jsem ho přistihl při pečlivém psaní na opěradlo židle. Tak to by tedy nešlo.
Martinka si o víkendu brala z ledničky jogurt. Povídala,"Mamí, můžu si vzít tendle jogurtek s kuličkama?" Dana odpověděla,"Ano Martinko, jenomže nevyslovuj to slovo!" Dana mínila kuličky. Vojtíšek totiž jasně ví, co to sladké a čokoládové kuličky jsou. Hned je chce. Ovšem na úkor svého jogurtu. Začne křičet,"Takýý kulíí, jóó jóó!" Jak mi posléze říkala Dana,"My nesmíme ani naznačovat!" Jistě jste poznali geniální větu ze hry Vizionář, jejímž autorem je Největší Čech Jára Cimrman ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist