Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


To by chtělo protunelit...

Martinka vykukuje z nové díry ve sněhu :o)
Po návratu z práce domů jsem se mírně podivil nad sušící se Martinčinou postelí. Že by se počůrala? To se mi nějak nezdálo. Dana mi pak venku vše vysvětlila,"Dopoledne jsem přebalovala Vojtíška. Jenomže nechtěl v klidu ležet. Tak jsem ho nechala chvíli rozbaleného a doběhla mezitím vyhodit plenku do popelnice. Vracím se a co vidím? Vojtíšek sedí na posteli a má pod sebou mokro. Počůral se, lump jeden!"
Dětičky řádily s Danou venku. Martinka právě trénovala sjezd na lyžích. Odstrkovala se z mírného kopce od vrat na cestu. Lyže má půjčené od sousedů a jedná o jasanová prkýnka s řemínkovým vázáním. Když my na lyžích nejezdíme a Martinka tak touží si to vyzkoušet. Proto jí sousedé zapůjčili staré dětské lyžičky. Martinka se celkem zdokonaluje a dnes sjela skoro celý kopeček.
Vojtíšek si chvíli hrál před domem a pak se přestěhoval na dvorek. Lopatkou začal zkoumat díru ve sněhu, do níž včera zahučel. Dana ho přemlouvala,"Vojtíšku, pojď ven!" Nechtěl, proto jsem popadl lopatu na sníh do jedné ruky a Vojtíka do druhé. Obojí skončilo na zemi až na zahrádce. Tam stojí od včerejška iglů(Jak může vypadat opravdovější iglů se podívejte na odkaz). K dosavadní stavbě pak stačilo doházet menší hromadu a vydlabat do ní vchod. Martinka hned postřehla moji činnost a prokoukla záměr,"Tatínku, to by chtělo protunelit to!" No, tunelář zrovna nejsem, na sníh to však stačilo. Za okamžik vznikla chodba, spojující iglů s druhým vchodem. To bylo něco pro Vojtíka a Martinku. Oba dva se začali honit kolem dokola a bafali na sebe. Ostatně, jak vidíte na fotkách. Vojtíšek ani nechtěl domů na svačinku a Kouzelnou školku. Vlezl si do iglů a bránil se zuby nehty,"Ne ne necíí domůů!" Ostatně i tatínkovi se na zahrádce líbilo. Dana moji činnost komentovala,"Tak tohle ti chybělo, viď?" No jasně, kdypak jsem si naposledy postavil nějaký hrad ze sněhu? Snad někdy na základní škole ;-) Honička skrz iglů :-)
Doma mi Martinka hned ukazovala svoji novou zobcovou flétnu. Ve školce začíná vyučování hry na tento nástroj. Martince rozhodně nebude hraní na škodu. Když už nic jiného, naučí se pořádně dýchat. Dana mi komentovala dnešní příchod s Vojtíškem do školky. Vojta se totiž sám rozeběhl do třídy pro Martinku. Postavil se do dveří a přítomné paní učitelky překvapil svým voláním,"Martí, Martí!" Je až neuvěřitelné, jak se za minulý týden s holkama rozmluvil, přesněji řečeno rozkecal. Pusu nezavře. Dana odjela před večeří na cvičení a mě z dětí začala bolet hlava. Z ložnice volala Martinka od počítače,"Tatínku, co s tím mám teď dělát?" a pokojíčku Vojtíšek,"Tatíku, tatíků papí papí!" Podal jsem mu tedy papír a volal na Marťu,"Martinko, teď nemůžu!" Vojtíšek seskočil ze židle a běžel za Martinkou. Prstíčkem na ni ukazoval a volal,"Tady jéé Martíí kokééj, tam jéé!" To jsem tedy koukal :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist