Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.2.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Můžu si zajet ty slepice?...

Dětičky u počítače :o)
Z práce jsem dnes přijel právě v okamžiku vracení se rodinky domů. To víte, Vojtíšek hned vystartoval k autu a na celé kolo křičel,"Takýý tutůů, takýý tutů!" Co by chtěl jiného, než naložit do auta na sedadlo spolujezdce. Moc rád se mnou zajíždí na dvorek. Martinka jakbysmet. Za chvíli už trůnili vedle mne. Já však musel mírně couvnout, neboť dnes napadl další mokrý sníh a po něm bych bez rozjezdu nevyjel. S rozjetím je to jiné, jenom je potřeba v zatáčce před vraty vyšlápnout spojku, jinak by auto s předním náhonem jistojistě narazilo do vrat. Ale to máme najeté ;-)
Dana s Martinkou trénovala základy hry na zobcovou flétnu - správné dýchání s držení flétny. Martinka pak vyluzovala svůj první tón. Já mezitím zaběhl do dílny a z izolovaného měděného drátu zkroutil jednoduchý čistící přípravek na vysušení flétny. Dana mi totiž cosi podobného popisovala, měla to vyrobené kdysi od dědy. Stačí drát ohnout a na konci vytvořit oko. Pak se zbytek zkroutí do držátka. Okem pak stačí provléknout kousek hadříku a dílo je hotovo. Dana dávala Martince hadřík na vybranou,"Martinko, jakej chceš hadřík? Chceš kousek toho modrýho, nebo žlutýho?" Martinka si hned věděla rady,"No, žlutej, ten je holčičí!" Dana poznamenala,"Aha, už to začíná!" ;-) Zima za oknem :-)
Před večeří se Martinka nakvartýrovala k počítači,"Tatínku, už to máš hotový, už si můžu zajet ty slepice?" Kdepak, žádné zajíždění slepic se nekonalo, Martinka měla na mysli závod, v němž soutěží známé střílecí slepice. Martinka se čílila nad ovládáním, neboť je potřeba společně držet klávesu pro jízdu vpřed a navíc i zatáčet. Neustále volala,"Tedáá já jedu furt dokola, proč jede furt dokola ta slepice jedna!" Bodejť by nejezdila, vždyť Marťa zatáčela na jednu stranu. Vojtíšek se slepicemi příliš nevzrušoval. Popadl moji propisku a jal se pomalovávat nějaké papíry. To on moc rád. Po svačince si například přitáhl židli k Martinčinýmu psacímu stolku. Martinka právě malovala nějaký obrázek. Normálně Vojta začne volat na maminku,"Mamíí, mňau, baf baf!" Chce namalovat nějaké zvířátko. Dnes se však z pokojíčku ozvalo,"Martí, mňauků!" No jo, jen ať mu kočičku namaluje pro změnu Marťa :-)
Martinka excelovala při večeři. Nípala se v jídle a přitom něco neustále vypravovala. Najednou se zčistajasna optala,"Maminko, kdopak tady bude bydlet, až umřeme?" My s Danou pohlédli na sebe a vybuchli naráz smíchy. Kdepak na tohle Martinka přišla? Smích jsme v sobě dusili i nadále. Martinka nevydržela a se zamračenou tvářičkou se nás optala,"Co se smějete?" Co se dá na takovou otázku odpovědět, že? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist