Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 2.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Co je to mitka a patka? Že by nový seriál Pat a Mat?...

Vojtíšek pracuje na počítači :o)
Vojtíšek se poslední dobou až nebezpečně zdokonaluje v ovládání počítače. Jakmile zjistí, že před monitorem nikdo nesedí a bedna přitom vrčí, hned se šteluje na otáčivou židli, vysunuje šuplík s klávesnicí a chápe se myši. Dokáže ji držet naprosto správně a se soustředěným výrazem ve tvářičce posunuje ukazovátko po obrazovce. Co chvíli si i klikne a to pravým tlačítkem. Není pak divu, že mu vyskočí sem tam nějaké velice zajímavé okno . Jako dnes - já právě přetočil kamarádce video z oslavy ročních narozenin syna(Měli od nás zapůjčenou kameru) a natáhl si do střihového programu nový projekt. Vojtíšek co chvíli hlasitě vykřikoval, neboť poznával známé tváře. Běhal mezi ložnicí a obyvákem, aby si srovnal záznam se skutečností. Po chvíli zmizel u počítače a já ho vylapil ve chvíli, kdy sahal na velké tlačítko ENTER, maje přitom na monitoru zobrazeno okno - Opravdu nechcete uložit starý projekt? Tak to tedy ne! Vojtíšek byl odejit od počítače ;-)
V souvislosti s Vojtíkovým působením u počítače tu mám ještě jednu příhodu - Vojtíšek se včera vyšplhal na židli a před monitorem zmerčil moji položenou odbornou publikaci Active Server Pages v kostce. Nelenil, popadl propisku a jal se malovat do knihy. Proč ne, vždyť když pracuji na počítači, mívám Vojtíka posazeného na klíně a on si maluje na podstrčené papírky. Kdo by tedy odolal takové hromadě papíru, ne? Na jednu stranu si za to můžu sám. Jak mi povídala Dana,"Vojtíšek si onehdy vzal jednu Martinčinu knihu na prohlížení. Sotva otočil desky, ukázala se mu prázdná plocha. Hned startoval pro pastelky. To se přece musí využít, ne?" Dana mu tvořivou činnost razantně zatrhla. I Martinka mívá podobné sklony. Onehdy dávali v televizi Večerníček Pučálkovic Amina. Dana se zmínila o tom, že podobnou knihu máme na půdě. Hned jsem pro ni doběhl, jenomže milá Martinka měla problémy, neboť illustrace trpěly zjevným nedostatkem barev. Hned by je začala dobarvovat pastelkami. Proč ne, může. Jenomže tatínek má donést knihu někam na kopírku. Nebo na scanner? Uvidíme ;-) Martinka uklízí nepořádek v pokojíčku :-)
Martince se dnes po ránu nechtělo do školky. Její největší kamarádka zůstává po celý týden doma, takže se Marťa vyloženě šprajcla. Prý nikam nepůjde a hotovo. Na jednu stranu není divu, vždyť naše uzemí zasáhly největší mrazy za tuto zimu. Teploměr vykazoval během mého odchodu do práce mínus sedmnáct stupňů. Ještě že Felicia startuje. Být to ještě před lety s naší starou stovkou, tak se o nic nesnažím a jdu rovnou na autobus :o)
Vojtíšek moc rád pomáhá mamince s úklidem. Za tím účelem si od ledničky vyzvedne uklízecí náčiní - lopatku se smetáčkem. Jakmile dnes odešla návštěva, hned popadl smetáček a letěl do pokojíčku. Ani ne po minutě se Vojtík vracel a přitom volal,"Tam jéé, patka patka!" Co jiného než lopatka. Jakmile ji třímal v pravačce, ukazoval mi i smetáček,Tadý, mitka a patka!" Jasně, smetáček a lopatka. to je přece jasné, že? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist