Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 3.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Nejezte samotný česnek...

Vojtíšek pracuje na počítači :o)
Dnes mi konečně došel email s aktivací zkušebního(Týdenního) bezplatného účtu telefonu Fayn. Že nevíte o čem je řeč? Vše vysvětlím. Už když jsme v prosinci přecházeli z šíleného vytáčeného připojení na bezdrát, naší vizí bylo kompletní zrušení pevné linky Telecomu. Kolega totiž telefonuje pomocí internetového telefonu Fayn již více než rok. K plné spokojenosti. Stačí zakoupit telefonní USB přístroj, zdarma stáhnout software a zaregistrovat se. Pak už se jen telefonujete. Za měsíční pevný poplatek 100Kč máte bezplatné hovory v rámci sítě Fayn a na ostatní sítě jsou ceny také přijatelné(Za předplacený paušál). Navíc získáte "pevné" číslo ve Vašem regionu, takže známí Vám budou volat na pevnou linku za stejné peníze. Má to jeden háček - neustále zapnutý počítač, což v našem případě není zase takový problém. Nebo si musíte zakoupit síťový telefon za pět tisíc. Více se ovšem dozvíte na stránkách operátora FAYN.
K dnešní večeři nám Dana připravila topinky ze zbylého domácího chleba. Řeknu Vám, mňam, mňam. Děti zastávaly stejný názor, jenomže Vojtík z chleba olízal tavený sýr a zbytek rozcupoval. Pak se sápal po stroužku česneku. Dana mi povídala,"Nedávej to Vojtovi!" Když to chce, proč mu nedopřát česneku, ne? Vojtíšek popadl stroužek a šup s ním do pusinky. Kupodivu ho tam nenechal dlouho. Hned prskal a stěžoval si naprosto přesně,"Tatíí, páálíí!" Další zkušenost - česnek nejíst samotný ;-) Pořádek u počítače :-)
Po večeři telefonovala babička, za níž zítra jedeme. Děda si prý může navzdory chřipkové epidemii vzít dovolenou. Martinka tedy zůstává příští týden u babičky a dědy. Už si začala balit věci. My s Danou a Vojtíkem pojedeme domů, neboť na Vojtíška čeká v pondělí očkování proti obrně.
Děti dostaly do užívání nové cédéčko s titulem ukolébavky. To je Vám paráda. Vojtíšek se hlásí již od uložení do postýlky,"Tatíku, tam halí belí!" Já mu nejprve neporozumněl, jenomže Dana mi problém osvětlila,"Vojtíšku, ty chceš ukolébavky, viď?" Vojtík, zavýskl,"Jó, olíbacky!" Tak Vám pustím cédéčko a odvedle se line klidná hudba. Vojtíšek kupodivu neskáče v postýlce, naopak poslouchá a v pokojíčku panuje všeobecná pohoda. Jinak, s tím Tatíku - Vojtíšek začal Daně říkat namísto,"Maminko!", poněkud odlišně, a to,"Maminó!" Dana se kolikrát ohrazuje,"Ale Vojtíšku, já nejsem žádná mamina. ale maminka!" Vojtíškovi je to však zcela jedno. I když jeho slova znějí spíše jako,"Mamíí nóó!" Kdo ví, jak to myslí ;-)
Dnešní fotky zobrazují Vojtíška pracujícího na počítači. A to on zvládá. Na druhé jsem pak zvěčnil pořádek, jaký mi děti na starém psacím stole rozsévají. Co chvíli přinášejí nějakou hračku a pokládají ji na pracovní desku ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist