Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 4.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Není robot jako robot...

Dnešní článek je maličko odlišný - chybí fotografie. Na Internet se totiž připojuji přes dědův notebook a Eurotel data express. Děda nemá nainstalovanou podporu FTP(Připojení, jímž se dostanu přímo na disk našeho serveru), takže nemám jak dostat na server fotky. V neděli se vše změní, pojedeme domů. Jak již jistě víte, bez Martinky. Ta zůstává s dědou a neteřinkami na prázdninách.
Náš odjezd k babičce a dědovi Dana naplánovala na dobu těsně po poledni. Vojtíšek má jít stejně spát, takže se vyspí v pohodě během jízdy autem. Martinka odešla ze školky po o. Já měl v plánu to samé, jenomže na mě čekalo zprovoznění paletizačního robotu, nalézajícího se na balírně v naší firmě. Řídící systém od Siemensu však maličko vzdoroval, takže jsem domů namísto ve dvanáct přijel až ve tři. Doma na mě čekala Dana s dětičkama a všichni se už moc těšili na odjezd. Martinku dokonce začalo bolet i bříško z toho nekonečného čekání.
Zatímco Vojtíšek to bezprostředně po rozjezdu zalomil, Martinka nezavřela pusinku. Hned se dotazovala,"Tatínku, a cos to vlastně dělal v práci, žes pšišel tak pozdě?" Já na to,"Víš, Martinko, já jsem spravoval takovýho velkýho robota, co rovná krabice na paletu!" Martinka se zamyslela a pokračovala,"Aháá, tak to byl takovej robot jako v Kátě a Škubánkovi. Protože rovná ty krabice, tak to má učitě taky tři ruce, aby to stihnul, že jóó?" Já však Martinku musel zklamat,"Víš Marti, on má jenom jednu ruku, zato hodně rychlou!" Martinka se jenom tak nedala,"Ale učitě má taky taky takovou hranatou hlavu se žárovkou na ní, viď?" Opět zklamání,"Martinko, on žádnou hlavu nemá, nepotřebuje vidět, pracuje podle programu!" Nevím jaké máte představy o průmyslových robotech Vy, ale o žádné podobenství s lidmi se nejedná. Prozatím. I když lidští "roboti" ukládali patnácti kilogramové krabice na paletu celý uplynulý den a noc(Museli zaskakovat, jinak bychom museli zastavit výrobu). Měli toho celkem dost. Jedna paleta totiž váží tunu. Každý si pak váží skutečnosti, že ten velký robot funguje.
Večer nadešel čas na vykoupání dětí, respektive pouze Vojtíška. Martinka se měla dle instrukcí pouze umýt. Čistila si zoubky a nabízela Vojtíkovi zubní kartáčky,"Tady máš Vojto i ty starší kartáčky. Já ti tam ddám jed, dva tči kartáčky!" Vojtíšek se podíval do vany a prohlásil jediné,"Jóó, tam jéé jeden pět!" Tedy, to jsem nevěděl, že Vojta už umí počítat. Jak je vidět, od Martinky se dá odposlouchat leccos ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist