Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 6.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 49
Rubrika: Deníček


Všude dobře, doma nejlíp...

Vojtíšek točí globusem ;-)
Sedě u počítače nemohu pronést jinou větu než,"Konečně doma. Všude dobře, doma nejlíp!" Stálí čtenáři již vědí, že Martinka zůstala u babičky a dědy. Děda si bere příští týden dovolenou a chystá se zvládnou tři Harpyje ;-), tedy Martinku, neteřinku Danielku a Petrušku. Holky se mají vrátit domů až někdy v sobotu. To ovšem neznamená, že si děda celou věc nerozmyslí. Obzvláště se mu divím po dnešním dopoledni - holky totiž řádily až to hezké nebylo. Martinka sebrala Danince velký gymnastický míč. Dáňa se nerozmýšlela ani minutku - hned kousla Martinku do nožičky. Marťa začala příšerně řvát,"Pomóóc, Dáňa mě pokousaláá!" Přitom se po Danince ohnala. Bohužel jedna dobře mířená rána přistála na Vojtíškově tvářičce. Ten se chudák domníval, že ho napadla nejstarší neteřinka Petruška. Co se dělo dále, by dalo na rvačku v němé grotesce. Málem jsem je nestačil odtrhávat od sebe. Prababička se hned chystala na odchod se slovy,"Teda, já na tohle už nemám nervy!" Nic zvláštního se však nestalo, vždyť to jsou ještě děti, ne? ;-)
Po obědě se Vojtíšek vyspinkal a nastal čas odjezdu spojený s loučením. Nečekejte ovšem žádné slzy a srdcervoucí scény. Dana Martince povídala,"Tak Martinko, ahoj a nezlob dědečka, ani babičku!" Marťa pronesla jedinou větu,"Maminko, už jeďte, jóó?" Tak to vidíte, žádný problém. Ještě by nás hnala pryč. Není divu, Marťa stráví celý týden s holkama, takže se není čemu divit.
Následovala naše návštěva u babičky v Hradci. Vojtíšek po chvíli objevil pytlík s bonbónky, položený v misce na stole. Už na babičku volal,"Babí, bonbónky!" Babička přinesla misku a Vojtík dostal bonbónky na příděl. Sotva jich pár snědl, zahleděl se na svoje ručičky pokryté zrníčky cukru,"Mamíí, uméjt!" Tak jsem ho donesl do koupelny na mytí. Sotva měl ručky čisté, popadl kousek koláče a ochutnával ho. Jenomže zrada - ručky měl rázem od pískového cukru. Vojtíšek znovu žadonil,"Tatííí, mamíí, uméééjt!" Kde se v něm vzala ta přehnaná čistotnost? Kdo ví. Dnes měl Vojta mycí den ;-) Vojtíšek pracuje u počítače :-)
Po návratu domů nastal čas na koupání. Já včera zakoupil v Tescu láhev pěny do koupele, tak dnes Vojtík žadonil,"Tatíí, bubliny, jóóó?" Nalil jsem mu tedy do vany bublinky. To Vám bylo radosti. Vojtíšek nabíral pěnu, házel ji nad sebe a výskal,"Jóó, bublinký, jóó!" Ani jsem ho z vany dostat nemohl. Ještě že nemusí každý den sledovat v televizi Datla Woodyho, jako Martinka. To bychom asi nestíhali ;-)
Vojtíšek dnes usíná sám. Pouze jsem mu pustil minivěž s cédéčem obsahujícím ukolébavky. Co myslíte, usnul? Nakonec ano, jenomže většinu času strávil tancem u žbrlení postýlky, sleduje přitom veliký podsvětlený display věže. Několikeré položení do vodorovné polohy nesl značně nelibě. Až před devátou hodinou na mě zoufale volal,"Tatíku, hajíí!" Jasný to povel na položení. Pak už konečně spinkal :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist