Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 50
Rubrika: Deníček


Velikonoce v zimě? Ne ne ne...

Děti tlačí společně kočárek ;-)
Včerejší nejčernější předpoklady, co se velké vody týče, naštěstí nezískaly reálnou podobu. Voda v potoce kulminovala někdy kolem osmé hodiny večerní a naštěstí přestalo pršet. Výsledkem bylo pár zatopených sklepů a zahrad. Nejvyšší stav vody jsme zažili během katastrofálních záplav na Moravě v roce 1997.
Martinku trápí od čtvrtka začínající rýma. Z toho důvodu a také kvůli teplotě nešla v pátek do školky. Preventivně, neboť o nic nejde. Teplotu měla Martinka naštěstí jenom ve čtvrtek. Dnešní dopoledne strávila a doma a a odpoledne jsme si vyšli na procházku. Ale o tom až dále. Vojtíšek se totiž v dopoledních hodinách pustil do skládání velkých dílů pěnového puzzle. Jedná se segmenty se skládačkami autíčka, letadla, lodě, raketoplánu a mnoha dalších. Vojtík pokaždé dílky rozhází a pak je se soustředěným výrazem ve tvářičce skládá zpět. A že mu to jde. Až mi spadla čelist z jeho dovednosti. Puzzle je z jedné strany zrnité a z druhé hladké. Jasný to znak správné strany. Zatímco Martinka kdysi skládala puzzlíky hrubou stranou navrch, Vojtíšek zvolil opačný postup. Snaží se opravdu ze všech sil. Dana jeho činnost komentovala,"Vojtíšek je opravdu šikovnej. Když to nejde silou, zkusí to ještě větší silou a výsledek se dostaví. V tom má naprostou pravdu. Vojtíkovi se kolikrát povede vložit dílek i opačně ;-)
Poslední dobou jsou u nás ve velkém kurzu jablka. Ani je nestíhám kupovat a natož abych si nějaké zakousl. Jako dnes po snídani. Vojtík sdlábl více než třetinu rohlíku a pak se po vypuštění na zem dožadoval přídavku,"Tatínku jabíčko, jóó jabíčko!" Co jsem mohl dělat. Oloupal jsem jednoho Goldena a čtyři dílky umístil na talířek. Vojta ho popadl a utíkal s ním ke stolečku. Představte si to, s Martinkou se ani nerozdělil. Snědl celé jablíčko sám. Jenom kdyby dojídal dílky beze zbytku. Ale to on ne. Jakmile drží v ručice poslední sousto, zahodí ho na stůl a v horším případě i na zem. Lumpík jeden ;-)
Těsně před obědem se šla Martinka vyčůrat na velký záchod. Vojtík vystartoval za ní a pak mi stoje u mísy povídal,"Tam tam jóó bobek!" Milého Vojtíka jsem svlékl a posadil ho na prkénko. Jenomže se nic nedělo. Vojta křičel,"Dolůů!" Následovalo položení na přebalovák a zpětné navléknutí plínky. Vojtíšek přitom sledoval strop a posléze mi ukazoval na jedno zhasnuté světlo,"Koukééj, tady nenííjéé blik!" Je Vám to jasné? To světlo totiž normálně během večerního koupání svítí. Vojtíšek začíná velice pěkně skládat věty ze své skromné slovní zásoby. Jaro je tu :-)
Martinka také nezůstává pozadu. Již v týdnu ve školce se všichni začali připravovat na Velikonoce. Martinka si odnesla vyfouknutá vajíčka k nějaké tvořivé činnosti a v pondělí na děti čeká cesta autobusem do sousedního městečka. Tam se prý má uskutečnit akce s jejich školkou - přesněji řečeno vynášení Morany a její následné vhození do řeky. Pak už i u nás nastane jaro. Jaro přichází i tak, více můžete zhodnotit na druhé fotce. Martinka se k celé záležitosti vyjádřila velice zajímavě,"Ale maminko, to sem ještě nikdy neslyšela, že by byly Velikonoce teď v zimě!" Jenom se nebojte, sníh roztaje ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist