Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.3.2005
Martinčin věk - měsíce: 50
Rubrika: Deníček


Velikonoční perníčky...

Vojtíšek si sám maže chlebíček :o)
Vojtíšek to víkendové vstávání, mírně řečeno přehání. Dnes například procitl o půl sedmé. Dana ho zuby nehty držela u nás v posteli. Po Vojtíškově obvyklém proslovu,"Mamí, knížky!", mu Dana přinesla nějakou literaturu s obrázky. Vojtíšek si ji prohlížel a co chvíli měl nutkání odběhnout do pokojíčku za spinkající Martinkou,"Mamíí, Martí stávat!" Dana ho však přemlouvala,"ale Vojtíšku, Martinka ještě spinká!" Chyba lávky, těsně po půl osmé na nás vykoukla probuzená Martinka. To nemůžou spát o víkendu déle? Ne ;-)
Při snídani si Vojtíšek chtěl mazat doma upečený chlebíček sám. Celkem mu to šlo, nemyslíte? Dokonce sdlábl téměř vše, co si namázl sýrem Kiri. Díky časnému vstávání se nám podařilo poprvé zhlédnout celý dětský pořad Edův pohádkový balík na ČT1. Náš nespavec Vojtíšek však byl před polednem tak unavený, že si sám lehal na polštář a povídal,"Pi děťkátko spi!" Jasné to znamení nejvyšší zdrchlanosti. Cédéčko Spi děťátko spi, chce totiž pouštět denně před spaním.
Velikonoce se kvapem blíží a tak mě Dana upozorňovala,"Měl bys Vojtíška naučit nějakou koledu, když už půjde s tebou. Musíme najít nějakou krátkou, tu by se mohl naučit!" Proč ne. Zprvu mi na mysl přišla jedna opravdu velice krátká koleda. Jistě ji znáte - Koleda, koleda bum, dejte Fernet, nebo Rum! Mno, o její vhodnosti pro Vojtíka by dalo hodně polemizovat. Proto zvítězila jiná - Koleda, koleda tetičko, darujte mi vajíčko! Ta zní lépe, viďte? Já se ji následně pokoušel Vojtíka naučit. Vojta sice párkrát opakoval,"Koleda, koeda!", jenomže po chvíli zakroutil hlavičkou a zaprotestoval,"Nené, nechci vajíčko!" No jo, však ono to půjde ;-) Holky zdobí perníčky :-)
V souvislosti s Velikonocemi se Dana v pátek pustila do pečení perníčků Jako jinak, než za vydatné dětské pomoci. Dana vykrajovala, Martinka jakbysmet a Vojtíšek také nechtěl zůstat pozadu. Jenomže holkám práci spíše kazil. Proto vyfasoval vlastní hroudu těsta a mohl se v ní matlat dle libosti. A že si příležitosti užil. Zbývalo perníčky ozdobit polevou. Martinka se moc těšila na zdobení, takže jsme od včerejška neslyšeli nic jiného, než,"Maminkó, kdy už půjdeme zdobit ty perníčky? Já bysem je už chtěla dělat!" Dnes dopoledne se konečně dočkala. Jak sami vidíte na fotce, mamince šlo zdobení o něco lépe. Ani Martinka však nezůstávala pozadu. Však ona se postupem času zdokonalí. Jenom Vojtíška jsem musel držet v ložnici u počítače, neboť jinak seděl u jídelního stolu a nakousával perníčky ve velkém. Kousl do jednoho, vrátil ho mezi ostatní a vše se opakovalo s novým perníčkem. Zlobidlo jedno, Vojtovo ;-)
Vojtíšek mě navečer vyloženě šokoval svojí dovedností ve skládání puzzle. Vylezl na otáčivou kancelářskou židli a sundal si z police Martinčino dřevěné 12-ti dílné puzzle s motivem Krtečka. Vojtíšek si velké dílky rozložil na koberci a začal se bavit. Ani ne za čtvrt hodiny na mě volal a provozoval vítězný tanec kolem svého výtvoru. Bez cizí pomoci poskládal všechny dílky do sebe. Honem jsem běžel za Danou, abych jí pověděl tuto novinu. S ledovým klidem mi povídala,"Vojtíšek to puzzle skládá často a já mu přitom nemusím příliš pomáhat!" Jenomže dnes ho Vojta zvládl sám. Pokud si chcete záhrát trochu jiné Krtečkovo puzzle on-line, kliknětě si na odkaz. Pokud používáte webový prohlížeč Mozilla Firefox, jako my, musíte mít staženou podporu jazyka Java. Best enjoy, tedy hodně zábavy ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist