Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.4.2005
Martinčin věk - měsíce: 51
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je malý lezevec...

Martinka jezdí ve školce na traktoru :o)
Dana odjela kolem jedné hodiny do Velkého města. Čekalo na ni firemní bowlingové utkání. Vojtíška mezitím hlídala teta a já pak zašel spolu s Vojtíkem pro Martinku do školky. Jenomže jsem si původně nepředstavoval, že ve školce strávím o pár minut více, než dostanu Marťu domů. Martinka totiž prohlásila,"Tatínku, je tady ještě moje kamarádka. Nepůjdu domů, dokud nepůjde i ona!" Co jsem mohl dělat. Martinka drandila na šlapacím traktoru s vlekem a Vojtíšek se mezitím přemístil na školkové pískoviště. Děti totiž vzhledem ke slušnému počasí, trávily odpoledne venku. To bylo něco pro Vojtíka. Okamžitě sbalil jednu lopatičku a přesíval písek do kyblíčku. Mimo to se snažil osedlat šlapací traktor, jenomže prozatím neumí šlapat. Vojtíšek by mohl do školky nastoupit hned od nového školního roku a jistě by se mezi ostatními dětmi neztratil. Celá věc má však jeden háček. Vojtíšek doposud kaká a čůrá do plínky. Ještě před pár dny se nám zdálo, že začal kakat do nočníčku, jenomže teď zase stagnuje. Dokonce se do nočníku ani pořádně nevyčůrá. Však on brzo přijde na to, že je to tak pohodlnější, než do plínky :-) Vojtíšek leze po žebříku :-)
I přesto, že Vojtíškovi zakazujeme lezení na velkou houpačkouvou prolézačku, dnes tam sám vylezl. Úplně až nahoru. Pak mi mával jednou ručkou a volal,"Ahóój, tatínku!" Joj, to se tatínek vyděsil. Honem jsem vystartoval směrem k Vojtíkovi, zachránit ho před pádem. Co myslíte, že provedl Vojtíšek? Prostě a jednoduše si lehl na bříško, zachytil se ručkama za vrchní špricli a nožky hodil směrem z kopce. Sklouzl pěkně dolů a nožkama došlápl na spodní stupeň. Než jsem stihl přiběhnout, stál na pevné zemi. Dana mi večer povídala,"Tak jsem častokrát nechávala Vojtíka samotného na zahrádce. Teď abych se strachovala, že spadne ze žebříku!" Co se dá dělat, Vojtíškovy pokroky nezastavíme ;-)
Mimo lezení na žebřík se Vojtíšek celkem zabavil na domácím pískovišti. Já zatím nastartoval sekačku a mírně přežehlil zahrádku. Letos poprvé. Vojtíšek se zprvu snažil samochodný stroj dohonit, jenomže já ho upozornil,"Vojtíšku, k tomu nesmíš chodit. Tady je motor a ten hodně pálí!" Sotva jsem to slůvko dořekl, Vojtíšek se zamračil a ustoupil o metr vzad,"Tam tam páálíí!" Raději si vyzvedl z pískoviště plastové kolečko a drandil s ním v mých šlépějích,"Tady jóó, mám koečkóó, dívééj!" :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist