Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 6.5.2005
Martinčin věk - měsíce: 51
Rubrika: Deníček


Kterak Vojtíška nechtěl pustit pejsek...

Dětičky dopoledne ve městě :o)
Po ránu Vojtíšek probudil Danu zoufalým voláním. Jak jistě víte, již čtrnáct dní spinká na velké posteli. Dana měla zpočátku obavy, aby Vojta náhodou nespadl z postele na zem. Není divu, postel je široká a Vojtík se v ní točí na všechny strany. Z toho důvodu umisťujeme na zem preventivně nadvakrát přeloženou ovčí přikrývku. To aby Vojtíšek spadl do měkkého. Dnes po ránu spal otočen o devadesát stupňů, hlavičkou ode zdi. Dana byla probuzena Vojtíkovým voláním,"Padáám, padáám, pomóc!" Dana vystartovala a skutečně - Vojtík měl hlavičku již ve vzduchu :o)
V dopoledních hodinách si Dana potřebovala zajít ke gynekoložce a já pro změnu nemusel do práce. V naší firmě totiž probíhá třídenní odstávka výroby. Nic nám tedy nebránilo v odjezdu do Pracovního města, kde se mimo firmy v níž pracuji nachází i ordinace. Řeknu Vám, počasí je hrozné. Teplota nepřesáhla deset nad nulou, pršelo a obloha se mračila ze všech sil. I Vojtíšek měl odpovídající náladu. Neustále se kvůli něčemu vztekal a dělal si vše po svém. Zatímco Dana odešla k doktorce, já s dětmi nakupoval v zelenině. V tom krámku u Vietnamců nezavírají vchodové dveře, proto mi Vojtík nejméně šestkrát zdrhl ven. Není to jednoduché, neboť jsem potřeboval napytlíkovat rajčata, papriky, cibuli a další zeleninu. Martinka mi pomáhlala a posléze i Vojtíšek. Popadl nějaká rajčata a ta mu vyklouzla na zem. Nejméně čtyři kulaťoučké exempláře se zakutálely pod regál. Lump jeden, hned jsem ho musel odchytit ;-) Dětičky uklízejí v pokojíčku ;-)
V souvislosti s odjezdem do města jsem si na něco vzpomněl. Vojtíšek se nám poslední dobou velice rozkecává a tvoří souvislé věty. Co nás však uvádí v němý úžas je přesné oslovování. Jak používá správně osoby. Před odjezdem se nás všech ptal,"Pojedemé autém?" Pak se obrátil na Danu,"Maminko, pojedeš autém?" Nakonec povídal sám za sebe,"Pojedu autém, jóó?" Zvládá to dobře, viďte?
Vojtíšek byl před chvílí uložen do postele a má již spinkat. Jenomže namísto ležení běhal po pokojíčku. Dana se na něj šla podívat a při té příležitosti jí Vojtíšek povídal,"Tady maminko můžeš hajat! Hajííí!" Dana se uložila vedle Vojtíka na širokou postel. Vysvětlovala mi,"Tohle by se Vojtíkovi líbilo!" Vojtíšek se hned ozval,"Jóó, líbilo!" Aby ne, jenomže to by tatínek musel spát buď sám, nebo naopak s Martinkou ;-)
Hodiny ukazují chvíli po deváté večerní a Vojtík narozdíl od Martinky doposud nespí. Alespoň už leží v posteli. Před chvílí se ozvalo zoufalé,"Pejsků néé, nejde tóó, pomóc!" Ze zvědavosti jsem se šel na zápasícího Vojtíka podívat. Víte co se mu stalo? To byste neuhodli - plyšový pes má na hlavě smyčku na zavěšení. Vojtík skrz ní prostrčil ručičku, jenomže zpátky mu to nešlo. Proto ty scény ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist