Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 8.5.2005
Martinčin věk - měsíce: 51
Rubrika: Deníček


Počasí se asi zbláznilo...

Vojtíšek snídá :o)
Včera jsem si myslel, že nemůže být horší počasí, než jaké panovalo. Dnešek nás však přesvědčil o pravém opaku. Od rána pršelo a teploměr nepřelezl osm nad nulou. Na horách prý dokonce napadl nový sníh. Brrr, my už chceme jaro, sluníčko a teplíčko ;-)
Vojtíšek má rád lízátka. Jakmile je po jídle, dnes například po snídani, hned šmejdí okolo spížové skříně a sápe se na její dveře,"Tatínku, lízátko!" Bohužel, dnes jsme ho museli zklamat. Dana povídala,"Vojtíšku, nemáme žádné lízátko. Musíme nějaká koupit!" Vojtíšek se zamyslel a odpověděl,"Není lízátko. Není doma lízátko, koupit!" Poté se rozběhl ke koši a zkoumal pohledem jeho obsah,"Není lítátko, dala do koše, hodila do koše!" Aha, Vojtíšek včera vyhodil prázdný papírek od lízátka do koše. Nenechte se zmást tím hodila, ale Vojtík se takhle oslovuje jako holčička :o)
Kvůli nevlídnému počasí jsme dnes ani nevystrčili nos z domu. Dětičky se tedy musely zabavit samy. Martinka si hrála s Vojtíškem(Nebo naopak?) a pojednou prohlásila,"Tatínku, tady něco strašně smrdí. Asi Vojta!" Opravdu, v plínce měl pěkné nadělení. Hned jsem mu položil obligátní otázku,"Vojtíšku, copak máš v plínce?" Vojtík se počal plácat po prdelce a opakoval,"Tady je hambá, fůůůj fůůůj, smrdí to!" Hlavně že je v obraze. Kdyby si tak chtěl říkat na nočník, jenomže to on prozatím ne. Kvůli omezení pachových následků již Vojtíka dávno nepřebalujeme v pokojíčku. Putuje pěkně do koupelny a tam mu pokakanou prdelku kolikrát i omyjeme studenou vodou. Jako dnes. A myslíte si, že to Vojtíkovi vadí? Kdepak, v žádném případě ;-) Rozházené hračky ;-)
Jakmile něco dostane Martinka, chce totéž Vojtíšek. To samé většinou platí i v opačném případě, jenomže Martince lze leccos vysvětlit. Vojtíkovi bohužel ještě ne. Z toho důvodu dostávají stejného Jupíka na pití, či stejnou krabičku pitíčka. Aby si svoje pití identifikovali, Dana je popisuje fixem. Vojtíkovi velké V a Martince velké M. Marťa si kolikrát sama napíše ML. Dnes jsem šel mýt Vojtíka na chodbu a tam se na pračce nalézalo Martinčino pití. Vojta se na lahvičku podíval, prstíkem ukázal na písmenko M a povídal,"Todle není Vojty, Todle je Matinky!" Na první pohled by se zdálo, že Vojtík umí číst, viďte? On prostě ta dvě písmena jasně rozezná. Vždyť Martinka také celkem brzo hledala v textu písmenko T. Komentovala ho,"Podívej se tatínku, tady je takový kladívko!" :o)
Závěrem mi dovolte komentář k fotkám. Na té první snídá Vojtíšek rohlíček s Nugetou. Ani se moc nezamaže, viďte? No a na druhé jsou zachyceny následky dopoledne doma. Děti vytáhly co mohly. V pokojíčku se nedalo ani došlápnout na zem ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist