Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 9.5.2005
Martinčin věk - měsíce: 51
Rubrika: Deníček


Bojím , bojím, se...

Martinka leží na své kyblíkové posteli :o)
Vojtíšek se poslední dobou opravdu bojí. Víte čeho? To byste neuhodli. Od málem pádu po hlavičce směrem z velké postele se bojí ulehnout i na zádíčka. Například ho vezmeme do koupelny za účelem přebalení z pokakané plínky do čisté. Levačkou držím Vojtíka pod zádíčkama a přitom podepírám hlavičku, aby se nebouchl. Prostě takový zvyk z dob, kdy byl bezvládné miminko. Jenomže Vojtík během pokládání propadne v amok a křečovitě se drží pokládající ruky. Přitom začne vydávat hlasité zvukové projevy, zakončené slovy,"Bojíím, padnůůůů!" Kampak by spadnul, vždyť ho držíme. To samé provozuje Daně i při pouhém položení na posteli. V této sousvislosti mi Dana povídala,"Měli bychom Vojtíškovi co nejdříve zakoupit malá plovací křidélka, aby se v bazénu alespoň maličko otrkal. Čeká ho o dovolené velké plavání v moři. Něco na tom bude, neboť ještě loni si Vojtíšek plavání v našem bazénu užíval a letos se možná bude bát. Uvidíme ;-) Software AUDACITY ;-)
Poslední dobou jsem řešil pár problémů - jak dostat audiozáznamy z klasických kazet do nějaké modernější podoby. To víte, novou mikrověž v dětském pokojíčku jsme záměrně pořizovali bez kazeťáku. Audiokazetám je již odzvoněno. Nejprve jsem zkoušel nahrávat zvuk přes zvukovou kartu do Windowsovského Záznamu zvuku. Ale ouha, ta aplikace umožňuje zaznamenat pouze fragment o délce jedné minuty. Hledáním na Internetu se mi podařilo objevit skvělý Freeware audioeditor AUDACITY. Jedná se o super software, neboť pomocí něj stáhnu analogový zvuk do počítače a pak mám možnost jeho střihu, úprav a exportu do formátu MP3, či WAW. Následně z něj bez problémů vyrobím i klasické audio CD, pomocí Nera.
Vojtíšek má právě menší problémy s usínáním. Není divu. Po celý den ho trápí rýma jako trám. Navečer šla Dana na cvičení a Vojtíšek se mi stále zdál bez teplot. Až před koupáním ztuhl, skelným zrakem hleděl před sebe a nepromluvil ani slůvko. Jasné to znamení zvýšené teploty. Nedalo se nic dělat, po umytí jsem mu aplikoval jeden čípek Paralenu. Martinka celou proceduru sledovala a vyzvídala,"Tatínku, co to Vojtíkovi provádíš?" Hned jsem ji informoval,"To víš, podávám Vojtíškovi čípek, aby se mu ulevilo. Když jsi byla malá, říkávala jsi namísto čípek šípek!" Martinka se rozesmála. Vojtíšek si nechal čípek aplikovat, jenomže po uložení do postele neskutečně obživl. Takhle se mu ulevilo poprvé za celý den, Dle Daniných slov byl po celou dobu ukňouraný a rozmrzelý. Přitom bez teplot. A večer? Plný sil a života. Jásal, skákal po posteli a sděloval mi,"Tatínku, nebudu spinkát!" Takhle má vypadat nemocné dítě? To snad ne -)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist