Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 10.5.2005
Martinčin věk - měsíce: 51
Rubrika: Deníček


Dlouhý mobilní telefonát...

Vojtíšek ve své posteli :o)
Vojtíškovi od včerejška opadla teplota a zůstala mu pouze hustá a zelená rýma. Prý je mnoho dětí nemocných. Není divu, když nám počasí blázní s venkovními teplotami. Dnes například na mnoha místech i přituhlo :-( Vojtíšek se dnes během usínání chová zcela jinak než včera, pomalu nám usíná. Díky tomu mohu psát s větším klidem ;-)
Vojtíšek sice usíná bez většího řádění, jenomže jsem ho šel před chvílí zkontrolovat. Ten smrádek se nedal na dva metry přečuchnout. Jasné to znamení bobku v plínce. Moje otázka zněla,"Vojtó, co to máš v plínce?" Vojtišek hned zareagoval,"Fůůůj, hambá to jé. Teda fůůj!" Během přebalování v koupelně přidal ještě jednu větu,"Fůůůj, smdíí to!" Aby ne, takový kakanec. A do čisté plínky. Votíšek poslední dobou bohužel stagnuje s chozením na nočník. Ale ono to jednou příjde ;-)
Odpoledne mi zazvonil mobil. Telefonovala Dana a já tou dobou právě trávil krušné chvíle s notebookem na výrobní hale. Zlobil jeden elektronický pohon stroje a já se tu potvoru od Siemensu snažil pomocí počítače naladit. Představte si to, volal mi vlastně Vojtíšek. Dle Daniných slov toužil po lízátku a já mu ho o víkendu slíbil. Dana povídala,"Já ti předám Vojtíška, on by chtěl něco koupit!" Po chvíli se ozval Vojtík,"Lízátko koupit, jóó!" Tak takhle jsme si popovídali telefonicky poprvé. Když ono šlo o tak důležitou věc, že? :-)
V sobotu jsme na místním fotbalovém hřišti dětem zakoupili nafukovací balónky. Drahé byly jako mrcha a moc jim nevydržely. Vojtíkovi se balón vyfoukl během jedné hodinky a Martinka ten svůj pustila směrem k nebi. Dnes se Marťa pokoušela z toho Vojtíkovýho odstřihnout provázek, abych ho pak pusou nafoukl. Sama stříhala nůžtičkama a podle toho celá akce dopadla. Balónek maličko nastřihla. Já jí povídal,"Martinko, tenhle nepůjde nafouknout, jsou v něm díry!" Marťa odběhla a po chvíli se vracela s náplastí na nafukovací PVC hračky,"Podívej, todle je takový specijální lepení na balónky, to půjde!" Já však musel Marťu maličko zklamat,"Ale ne, balónky nejdou lepit. Tohle je na takový ty nafukovací hračky!" Martinka se zamyslela a její tvářička se posléze rozjařila,"No jó, ale todle je přece taky taková hračka!" To je těžké vysvětlování, ale balónek z gumy je jiný než ten z PVC ;-) Lumpík Vojtík otrhal metr ;-)
Jak vidíte na druhé fotce, Vojtíšek serval z ložnicové skříně dětský metr. Ještě chvíli předtím ho Dana stihla změřit a došla k jednoznačnému závěru - Vojtík měří přibližně devadesát jedna centimetrů.
Stále ještě řeším otázku slunečního kolektoru na ohřev bazénové vody. Mám připravený deskový radiátor. Kolega mi však povídal o sousedovi - ten má střechu na jižní stranu. Nahoře u hřebenáčů se nalézá dlouhá trubka s dírami. Z nich prýští voda přímo na rozpálené tašky. Ohřátá voda je sbírána okapem a vracena do pískového filtru u bazénu. Geniální, že? Takový přirozený sluneční kolektor s minimálními náklady. Dana ho okamžitě kometovala,"To musí mít pěkně omytou střechu, že?" Určitě mají a navíc si chladí vzduch na půdě :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist