Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 14.6.2005
Martinčin věk - měsíce: 52
Rubrika: Deníček


Proč jsme odvolali očkování ?...

Martinka na houpacím laně :o)
Dnešní počasí se opravdu překonávalo. Po předešlých chladných dnech se teploměr vyšplhal vzhůru a sluníčko ohřálo vodu v bazénu na dobrých dvacet dva stupňů. Dalo by se koupat, jenomže Vojtíšek stále kašle. Díky kašli odvolala naše doktorka chystané zítřejší očkování. Vojtíšek dostane injekci až za týden.
Po téměř čtrnácti dnech jsme sundali krycí plachtu z bazénu. Uvítala nás zkalená voda a značně špinavé dno, pokryté chuchvalci nějaké hmoty a špíny. Hrůůza. Během té doby jsem zapínal filtraci pouze dvakrát. Stačilo však nechat běžet čerpadlo tři hodiny a voda je opět křišťálově čistá. Všechny nečistoty zachytil pískový filtr. Celá věc má ovšem několik fíglů - dno pokryté usazeninami je nejlepší vysát vysavačem. Jenomže ten prozatím nemáme dokončený dle mých představ. Proto jsem se v bazénu proběhl několikrát dokola. Špína se zvířila a výkonný filtr ji odstranil. Ne nadarmo kolega říká, že se bazén nejlépe vyčístí, hrají-li si v něm během filtrování děti ;-) Bazén je navíc kruhový, takže krouživým pohybem v bazénu způsobíte vír, který všechny hrubé nečistoty zanese pěkně doprostřed bazénu, odkud je bez problému vysajete vysavačem do filtrace. A je to. Už se těšíme na víkend, kdy by se mohlo dát konečně koupat :o) Vojtíšek zdolal vrchol prolézačky ;-)
Sotva jsem děti osprchoval v koupelně, putovaly do svých postýlek. Před spaním jim čtu pohádku, proto moje ruka sáhla na vypínač Martinčiny lampičky. Světlo bliklo a ozvala se tlumená rána, neklamné to znamení prasklé žárovky. Tahle byla francouzká, značky Sylvania. Kdeže jsou ty žárovky z bývalého Sovětského svazu, značky Razno. Ty bouchly a rozletěly se na tisíc střepů ;-) Dosti vzpomínání na neblahé časy. Martinka dostala do lampičky novou žárovku a my si mohli v klidu dočíst pohádku. Vojtíšek si po uložení do postele rozsvítil pro změnu svoji lampičku. Já ho několikrát napomínal,"Vojtíšku, teď máš spinkat, zhasni světlo!" Vojtík však neposlechl. Z toho důvodu jsem mu světlo zhasl a povyšrouboval žárovku. Až takový škodič jsem já ;-) Vojtík povstal, klapl vypínačem a nic. Ozvalo se jenom zklamané,"Taky nejde! Taky nejde, jako Martinka? Tati nejde, nesfítí. Šoubovák podééj!" Já však na Vojtíškovy výzvy nereflektoval. Vojtíšek se ukázal jako velice šikovný kluk, neboť sáhl na vychladlou žárovku a zašrouboval ji. To Vám bylo radosti, světlo najednou svítilo. Šroubování, to je jeho. Bez problémů odšroubuje víčko od zubní pasty a pak ho zatáhne zpět.
Tak, děti konečně usnuly. Vojtíšek přitom držel v každé ručce jednu hračku. Abyste byli v obraze - v levačce koberec normálně se nacházející na zemi. No a v pravačce špunt z umyvadla, včetně řetízku. Ten mi onehdy zabavila Martinka přibližně ve Vojtíškově věku a pojala ho za dětskou hračku. Však Dana okomentovala Vojtovo usínání,"Tak to má Vojtíšek v posteli samé bezvadné hračky!" Aby ne, viďte? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist