Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 15.6.2005
Martinčin věk - měsíce: 53
Rubrika: Deníček


Na dovolenou bez plenek...

Vojtíšek ovládá domácí spotřebiče :o)
Tak se nám včerejší překrásné počasí mírně pohoršilo. Zima sice není, ale jedna dešťová přeháňka stíhá druhou. Přitom například Portugalsko sužují nejhorší sucha za posledních sto let. Je to až neuvěřitelné, jak počasí blázní. I když na druhou stranu u nás prší a u babičky v Hradci ne. Oproti vývinu zdejšího počasí disponuje Vojtíšek naopak zcela suchou plínkou po celý den. Sám si prozatím neříká, ale Dana ho posazovala pravidelně na nočníček. Vojtík už moc dobře ví, kdy se má jít vyčůrat. Teď zbývá trocha cviku a ono to půjde. Uvidíte, že v létě do Bulharska poletíme bez plenek.
Dana posbírala těsně před nejhorší průtrží mračen všechny zralé jahody na zahrádce. Po svačince je nabízela dětem,"Dáte si raději místo bonbónku jahody?" Děti souhlasily, tak jsem jim je očistil. Vojtíšek si namáčel čerstvé jahůdky do cukru a hlasitě pomlaskával. Martinka jakbysmet. Cukr dostávají na příděl, pouhou jednu lžičku. Musí si jej šetřit. Dana se dětí optala,"Tak co, dáte tatínkovi alespoň jednu jahodu na ochutnání?" Děti se však zahleděly hlouběji do talířků. Vtom se Vojtíšek napřímil a upřímně prohlásil,"Tatínkovi nedáme!" Cože?! Slyším dobře? Tohle mám za všechnu péči? Však on to tak Vojtíšek nemyslel. Martinka se hned snažila o udobření,"Tatínku, já ti jednu jahůdku dám :-)
Právě jsem v koupelně oblékal Vojtíka po mytí. Dana přišla a ptala se ho,"Vojtíšku, kohopak máš rád?" Vojtíšek nezaváhal ani na vteřinku,"Tatínka!" Dana pokračovala,"Kohopak ještě?" Vojtík pověděl,"Jetě maminku!" Za další také maminku a až napopáté prohlásil,"I Matinku!" Ale napoprvé řekl tatínka. To potěší ;-))) Basketbalový koš ;-)
Když Dana vyzvedávala začátkem týdne Martinku ze školky, spatřila, jak Marťa zdatně hází míče do koše. Hned mi o tom povídala,"Nemáš ještě kousek drátu? Že by jsi vyrobil dětem také takový koš. Nejlépe přenosný mezi dvorkem a zahrádkou!" Jak vidíte na fotce, stalo se. Z ocelového drátu o průměru 8mm jsem naohýbal a následně svařil konstrukci koše. Dana ještě vyrobí jakousi síťku ze záclonoviny a není co řešit. Však se Dana hned Marti ptala,"Víš co to je, Martinko?" Marťa zavýskla,"No jó, to je přece koš na basketbal!" Ví to ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist