Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 10.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 53
Rubrika: Deníček


Konečně společně doma...

Vojta na malotraktoru :o)
Bezprostředně po obědě jsme si dětičky odvezli po týdnu odloučení domů. Babičce a dědovi se jistě uleví a oba dva budou moci relaxovat v práci ;-) Oba naši miláčkové usnuli ve svých sedačkách kousek za Hradcem. Vojtík pak procitl těsně před domem. Zato Marťa, se ne a ne probudit. Se zavřenýma očkama neustále opakovala,"Pojedeme ještě někam? Já bysem chtěla ještě jet!" Kdepak, kam bychom jezdili. Rozespalou Martinku jsem nakonec musel z auta odnést v náručí, zatímco Vojtíšek běžel po svých.
Vojtíšek si poslední dobou velice rošířil slovní zásobu. Nad jeho slovními obraty máme občas problémy, abychom nevyprskli hned smíchy. Jako například - Martinka dnes dostala od tety dárek k svátku. Za týden se neuvidíme, takže má Marťa první dáreček. Z papíru si vybalila sadu na malování obličeje. Samozřejmě pro děti. Marťa nejprve zmalovala sebe a pak hledala další obět. Po mém odmítnutí zlanařila Vojtíška. Ten seděl, ani se nehnul. Sotva Marťa dokončila svoji práci, běžel se Vojtík prohlédnout do zrcadla,"Jéé, sem kásnej!" :-)
Dalším, hojně používaným slůvkem je normálně. Děti si odpoledne hrály v pokojíčku s Vojtíškovými novými hračkami(Včera je dostal k dvouletému výročí narození). Pominu-li občasné rvaní se o hračku, jíž chtěli oba dva najednou, celkem si vyhráli. Vojtíšek v jednu chvíli pustil takovou myš jezdící v botě. Po natažení péra myš vystřelila na druhou stranu pokoje. Vojtíšek na ni ukazoval a jásal,"Koukéj, jede myš. Normálně jedéé!" :-) Martinka montuje auto ;-)
Babička během uplynulého týdne pěkně vytrénovala Vojtíška v chození na nočníček. Hned je to lepší, když si Vojtíšek dokáže sám říci. Ještě před večeří jsme se ho několikrát ptali,"Vojtíšku, chceš se jít vyčůrat?" Na ta slova Vojtík zavrtěl hlavičkou a odmítavě řekl,"Necí čůát!" Netrvalo však ani čtvrt hodiny a z pokojíčku zaznělo Vojtíškovo volání,"Du na nočníček!" Honem jsem mu stáhl kalohoty a usadil ho. Kdyby čůrání, Vojtíšek kakal a přitom opakoval,"Čůám!" Svoje dílo završil správnou větou,"Koukéj, sem hodnéj!" Aby nebyl, když už přes den nenosí plínku. To se bude na dovolenou více než hodit :o)
Obě dnešní fotky pocházejí z pobytu u babičky a dědy. Na první řídí Vojtíšek svůj nový traktor. Prozatím ještě neumí šlapat, tak ho dopoledne Martinka vozila na vleku. Pak si místa vyměnili a Martinka poháněla traktor odstrkováním se, jak sami vidíte. Na Vojtíškovi zbývalo řízení. A že se zdokonaluje. Druhá fotka zastihla Martinku, při hraní si s Vojtíškovou novou hračkou - dřevěným náklaďákem se šrouby a nářadím. Celé auto jde rozebrat pomocí šroubováku, klíče a nezbytného kladívka. Vše je samozřejmě z tvrdého dřeva ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist