Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 12.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 53
Rubrika: Deníček


Martinka a přemnožení slimáci...

Vojtíšek na malotraktoru :o)
Odpoledne Dana naložila Vojtíška za sebe na kolosedačku, Martinka nasedla na svoje dětské kolo a všichni tři se vydali na návštěvu. Já měl mezitím hodně času na posekání trávy na všech pozemcích. Trvalo mi to hodinu a půl. Poté následovalo uklízení zákoutí na dvoře, abychom v těch místech mohli zaparkovat naše kola a hlavně Vojtíškův nový traktor. Přece jenom zabere dosti prostoru. Po návratu se Vojtík ihned zapojil do uklízecí činnosti. Já konstatoval,"To je ale bordel, viď Vojtíšku?" Vojta však zakroutil hlavičku na znamení nesouhlasu,"Nené, není bodel, už!" Prstíčkem ukázal na spodní zahradu, kterou maličko vyrovnáváme,"Tam dole je bodel, viděla ho!" Má pravdu, všechna ta tlející prkna a polena už jsou na hromadě. Jen ať si tam v klidu shnijí ;-)
V souvislosti s mojí odpolední prací bez rodinky, se za mnou přišla podívat i teta od sousedů. Její otázka zněla,"Ahoj Radku, kde máš rodinu? Divím se, že je neslyším!" Není divu, i já se cítil nesvůj. Jakmile jsou děti doma, musím neustále hlídat prostor kolem sebe. To abych náhodou Vojtíka nepraštil ocelovou tyčí a podobně. Práce s nimi je taková náročnější a přitom i zajímavější ;-)
Když se Dana vracela spolu s dětmi z návštěvy, cestou zahlédla nově budovanou silnici nad hřištěm(Přesněji řečeno, nově potahovanou asfaltem). V oněch místech je provoz minimální a hlavně je zdaleka vidět. Mimo to se jedná o místní komunikaci. Takže už máme jasno - Vojtíšek může trénovat jízdu svým novým malotraktorem na hladkém asfaltovém koberečku.
Po delší pauze se u nás znovu ukázali přemnožení slimáci. Lezou všude ve vyšší trávě a požírají na co přijdou. Klikněte si pro názornost na starší článek. Pokud Vám to nestačilo, zde je druhý. Naše zahrádka naštěstí není tolik rozlehlá jako před lety, takže se jejich řádění dá snést. I přesto se Dana vydává spolu s panem sousedem na jejich sběr. Chce to pinzetu, PET láhev od mléka a pak už sbíráte ostošest. Slimáci lezou naprosto všude. Úplně nejlepší je nasypat na hromadu čerstvě posekanou trávu. To se jich sleze nejméně stovka. Brrrrr. Včera se do sbírání pustila i Martinka. Zdá se, že jí podobná činnost baví. Hned se připojila k panu sousedovi a pusinku nezavřela,"Já teď můžu sbírat slimáky. Já je budu sama sbírat, protože je můžu od nás jenom já. Jéjej, tady je jeden, já ho naberu pinzetkou. Už ho mám! Jéjej, já sem ho propukla!" ;-) Tak dost, doufám, že se Vám neudělalo špatně. Těch slimáků je letos opravdu hodně :-(

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist