Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 54
Rubrika: Deníček


Ježíšek už v létě ?...

Vojtíšek trhá rybíz :o)
Martinka trávila odpoledne na návštěvě u kamaráda ze školky. Já zatím spolu s Vojtíškem sekal zahrádku. Celých čtrnáct dní zůstala tráva sekačkou nedotknuta. Však to na ní bylo více než vidět. Pro Vojtíka je taková akce velkou zábavou a já mám jedinou starost - aby se Vojtík náhodou nedostal příliš blízko k sekačce. On se však vyhýbá velkým obloukem. Přece jenom má z nastartovaného motoru respekt. I přesto jsem neustále ve střehu, pustit případně páku s motorovou brzdou.
Na pravé straně zahrady se nám postupně rozrůstají malinové keře. Což o to, na naši zahrádku nelezou, přece jenom jim pravidelné sečení nedělá dobře. Zato v sousední opuštěné zahrádce je malin stále více a více ;-) Vojtíšek uždiboval maliny spolu s tatínkem. Jednu jsem mu podal. Vojtík hned povídal,"Tatínku, mám jednu malinků!" Dostal druhou,"Taťkó, todle je duhá malinká!" Dostal třetí. Vojtíšek si i přesto věděl rady,"Mám pět malinká!" Vidíte? Umí počítat. Počítá jak ostrovní domorodci,"Jedna dvě, moc!" ;-)
Martinka nás těsně před večeří velice překvapila. Chvíli se sháněla po bílé lepicí pastě v tyčince, jenomže nacházela samé suché kusy. Až mě uhnala,"Tatínku, půjčíš mě nějakou lepicí pásku?" Proč ne. Marťa zmizela v pokojíčku a po chvíli se objevila se svým výtvorem,"Todleto je taková čepice s vánočním drakem. Na toho draka si napíšu všechny svoje přáníčka Ježíškovi a on si je přečte!" Dana se optala,"Jak to, že uprostřed léta myslíš na Ježíška?" Martinka si věděla rady,"Nó, to už musíš psát takdle brzy, vždyť po létě bude hnedka zima!" Aha. Já pak musel Martince psát na čistý papír diktovaná přáníčka - polštářek s Nemem, plyšové srdíčko a prohlížecí foťák s obrázky medvídka Pů(Až si to Martinka za chvíli přečte, jako osmiletá neteřinka Petruška, která mi čte přes rameno ;-) ). No, nakonec není náročná. Hned jsem klikl na stále stejně nevýrazný(Ale fungující) server www.jezisek.cz. To je překvapení. Lidé si opravdu přejí něco od Ježíška po celý rok. Třeba dovolenou v Karibiku ;-) Vojtíšek stříhá papírky :-)
Vojtíška jsem po večeři přistihl s nůžtičkami v jedné ručice a s Martinčinými omalovánkami v druhé. Už už z nich trhal cáry, neboť stříhá obouruč. Okamžitě jsem zasáhl. Jenomže Dana mě uklidňovala,"To nic. Martinka dopoledne zaučila Vojtíška, jak se takové nůžky používají!" Vojtík vyfasoval čistý papír a celkem s ním zápasil, nemyslíte? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist