Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 31.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 54
Rubrika: Deníček


Život je tvrdý...

Votíšek hryže melouna :o)
Děda zakoupil v supermarketu velikého melouna a dětičky se do něj hned od rána pustily. Těsně po snídani se hlásil jako první Vojtíšek,"Já bysem tělá melounek!" Na ta slova vylezl na židli a čekal, dokud mu neukrojím porci. Sdlábl veliký kus a Martinka se k němu hned přidala. Jenomže Marťa narozdíl od Vojtíka vykusovala červenou dužninu přímo ze slupky. Vojta chtěl další kus stejně. Hryzal a hryzal, až se mu boule za ouškama dělaly. Melouna má moc rád ;-)
Před obědem jsem šel zavraždit jednoho králíčka - darovala nám ho babička. Takovouto činnost provozuji od začátku roku. Nikdo jiný s tím nechce nic mít. Děti samozřejmě sledovaly moji činnost. Martinka hned věděla, co se bude dít,"Tatínku já vím. Ty musíš toho zajíčka praštit, abysme měli co jíst, viď? Ale to nevadí, ono ho to bolet nebude. Zůstane po něm jeden prázdnej domeček. Na jaře se naroděj nový zajíčci a ty pak babička strčí do toho prázdnýho, aby mohli taky vyrůst!" Přesně tak. Vojtíškovi houpajícímu se na houpačce Dana mezitím vysvětlovala,"Vojtíšku, tatínek udělá z králička masíčko a to potom zhamáme!" Vojtíšek asi pochopil, neboť zpočátku ukazoval na mrtvého zajíce,"Tam je zajíček!" Posléze obrátil,"Maminkó, dívéj, tam je masíčko! Ham ham ham!" Život je tvrdý ;-)
Po návratu domů od babičky a dědy se měl Vojtíšek převléct a umýt. S tím prvním jsem mu pomohl, ale ručičky si myl sám. Netrvalo dlouho a už mi hlásil,"Sem umejená!" Kdepak, následovalo přemytí. Dosti podobný výraz používá Vojta v případě odjezdu nějakého auta,"Autíčko ujedelo!" :-) Martinka za volantem :-)
I Martinka má občas něco poprvé. Jako například včera během nákupu v hyperTescu. Vyjímečně jsme jeli nakupovat všichni. Vojtíšek byl vysazen na nákupní vozík a Martinka se marně snažila našlápnout zepředu na podvozek. Mají tam špatně tvarovanou konstrukci a Marťa se neudržela. Musela běžet po svých. Pouze však do chvíle, než zmerčila u pokladen jiný stroj,"Podívej tatínku, vezmeme si to auto?" Hned se hnala tím směrem a v mžiku seděla za volantem. Tak jsem s ní dojel zpátky a vozík s Vojtíkem předal mamince. To však Vojtíšek nemohl přenést přes srdíčko,"Já ci taky do autáá, bůůů, bé!" Po chvíli přemýšlení jsem dospěl k jasnému kompromisu - Vojtík putoval do vrchní sedačky nákupního košíku-auta a Martinka mohla zůstat kliďánko za volantem. Martinka si jízdu náležitě užívala a já ji přitom vyfotil telefonem :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist