Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 2.8.2005
Martinčin věk - měsíce: 54
Rubrika: Deníček


Jak děti lezou z podivných schodů ?...

Dětičky u tety na balkóně :o)
Dnes jsem přijel domů těsně po půl jedné, právě na oběd. Jelikož u nás ve firmě probíhá celozávodní dovolená, nevaří se(Zato jako elektroúdržbáři makáme ze všech sil. Však já si dovolenou užiji za necelých čtrnáct dní. Poprvé za dobu svého působení ve firmě nebudu přítomen rozjezdu výroby. Mám z toho až nepříjemné mrazení. Co když z nějakého průmyslového počítače vypadne program? Nebo něco horšího? Uvidíme, služební telefon musím mít zapnutý). Po obědě následoval náš odjezd na návštěvu za prababičkou, bydlící u tety na Moravě. Během cesty autem dlouhé 70km si Vojtíšek pěkně schrupl. Právě z toho důvodu Dana plánuje cestování šikovně na poobědní dobu. Zato Marťa celou cestu očka nezamhouřila. :o)
U tety jsme se přesunuli do babiččina pokojíčku, pěkně po dřevěných schodech do patra. Jedná se o dřevěné stupnice s průhledem do spodního patra. Jak již máme vyzkoušeno, malé děti nemají k takovýmto schodům důvěru. Vojtíšek je vylezl doslova po čtyřech. Martinka šlapala poněkud statečněji, ale i tak na ní byla znát jistá nedůvěra. Když jsme před více než rokem navštívili se školkou Olomouckou ZOO, do patra k plazům se Marťa plazila stejným stylem ;-) Jak sami vidíte na druhé fotce, Vojtíšek zvolil pro přesun do spodního patra stejný postup. Po čtyřech :-) Vojtíšek leze po schodech dolů :-)
Po návratu domů následovala večeře. Respektive mléčná kašička - tu dostal Vojtíšek jako první. Po prvním rýpnutí do bílé hmoty pronesl svoji oblíbenou větu,"Necí kašičkůůů!" To je zcela běžné. V jiných situacích je schopen říci,"Necíí polífčičku! Necí pinkáát!" V každém případě nesmíme ustoupit. V případě kašičky je nezbytně důležité dopravit Vojtíkovi do pusinky první lžičku. Pak se nechá bez protestů krmit. Polední polívčička to samé. No a s usínám řeším situaci plácnutím přes Vojtíškovu prdelku. Vojtík mi následně vlepí pusinku a kupodivu po pár minutách usne. Asi to opravdu funguje ;-)
Pojídání kašičky má však i svoji pointu - Vojtíšek si během jídla pohrával s hračkami z Kinder vajíčka. Těsně před konečným vyškrabováním mističky začal hračky házet na zem. Co myslíte, plácl jsem ho přes neposlušnou ručičku. Vojtík přestal v započaté činnosti. Po večeři se Dana jala sbírat spoušť na dlažbě. Vojtík přidřepl a povídal,"Já hodila hačky na zém, táta zlobila, pácnula pak!" Vidíte? Je si plně vědom svého činu. Jenom ty rody používá prozatím poněkud krkolomně ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist