Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 17.9.2005
Martinčin věk - měsíce: 55
Rubrika: Deníček


Tatínku, a kde má člověk duši ?...

Vojtíšek skládá puzzle :o)
Odpoledne k nám přijely na návštěvu babičky a s dědou. Děda obdivoval moji činnost, týkající se zpracování fotek a videa na počítači. Jedná se o digitální záznamy z dovolené v Bulharsku. To víte, dětičky se mezitím na sebe snažily upozornit ze všech sil. Když už si děda konečně v kuchyni sedl ke kávě, přiběhl za ním Vojtíšek a žadonil,"Dědóó! Poď díváát séé!" Děda Vojtíškovi odpověděl,"Počkej chvíli, já si vypiju kafíčko a hned příjdu!" Vojtík použil svoji oblíbenou větu,"Jó, můžeš pšijít!" :-)
Jak sami vidíte na první fotce, Votíšek se dnes dopoledne vrhnul do skládání pěnového puzzle - dlaždiček. Celkem ho to bavilo, jak jinak si vysvětlit jeho trpělivé skládání, poté rozsypání a opětovnou montáž. U jedné dlážky zvládl sborku a rozborku nejméně desetkrát.Vojtíšek jinak dokáže skládat s velkou šikovností i klasické puzzle. Původně Martinčino - krtečka složí bez mrknutí očka. Už se pouští i složitějších konstrukcí. Prostě s tím má trpělivost. Zkouší a zkouší, až se dílo podaří.
Nastal čas jít spinkat a tak Marťa zavelela,"Vojtíšku, poď pro peřiny, musíme si ustlat postýlky!" Vojtík se nenechal dvakrát pobízet. Už držel svoji peřinu a táhl ji do pokojíčku. Chvíli předtím prohlásil,"Kouže to, sundám bačkůky!" Hned si je zul a poté se mu to po koberci prý neklouzalo. I když, já bych zastával opačné stanovisko. Proti gustu žádný dišputát, že? ;-) Martinka si stele postel ;-)Naprostá pohodička ;-)
Děti mají již dávno spinkat. Namísto toho za mnou přišla Martinka do ložnice k počítači a rozvinula filozofickou diskusi,"Tatínku, a kde má člověk duši?" Já, mírně zaskočen, odpovídám,"Martinko, někdo možná v hlavě a někdo v srdci!" Martinka se zamýšlí a použije další trumf,"Nó, tatí, tu duši prej může vzít vodník, když někoho utopí. Dá si ji do hrnečku. Von udělá z člověka mrtvolu a vezme mu duši. Jenomže v pohádkách povídají, že je duše nesmrtelná, víš?" Tak tohle je dost i pro mě. Kam na to ty děti chodí? Vždyť Martince není ještě pět let. Copak já měl v jejím věku podobné starosti? Rozhodně si nevzpomínám ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist