Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 17.09.2005
Rubrika: Doma


Titul: Den druhý - náš hotel Holiday Beach

Náš hotel Holiday Beach ;-)
Zcela prapůvodně jsem se se svým notebookem tahal v batohu do Bulharska pouze kvůli zálohování fotek ze dvou digiťáků - mého a dědova. To víte, mám 2 paměťové karty a na ně se vejde pouhých 620 fotek. Někdo jistě namítne - proboha, vždyť já vystačím na dovolené se dvěma kinofilmy! Já však fotím rád a není nad to, vybrat si v klidu domova to nejlepší z nejlepších a ty pak poslat přes Internet na papír. Ale abych nezamlouval původní myšlenku - někdy v úterý jsem nadobro rozhodl. Proč psát postřehy na papír, když je mohu rovnou nabušit do elektronické podoby? Od té chvíle datluji a Vy se budete moci na našich stránkách dodatečně pokochat všemi zážitky z dovolené :-) Náš hotel Holiday Beach ;-)
Dnes začnu popisem našeho hotelu. Jedná se o celkem nový hotel Holiday Beach, stojící u hlavní pobřežní komunikace. Díky ní nám po celé večery pod okny duní plné mixy s betonem a následně ty prázdné, vracející se z nedaleké velké stavby. Ale to nic. Hotel je tříhvězdičkový a pokoje vyloženě předčily naše očekávání. Super koupelna, v obytné místnosti velká manželská postel a vedle ní směrem k oknu dvě dětské přistýlky. Jedná se o rozkládací křesílka, takže děti nemohou přepadnou přes okraj - brání jim v tom opěradla. Pokoje jsou jinak vybaveny televizí s desítkami programů a klimatizací s dálkovým ovládáním. Klimatizace je skvělá, jenom kdyby nám venkovní jednotka nefoukala žhavý vzduch na záda a kdyby kondenzát nevytékal na dlažbu terasy. Tím se dostávám k největšímu překvapení - pokoji vévodí veliká terasa se zahradním nábytkem, na níž trávíme večery. No a právě u okna trůní venkovní jednotka klimatizace a ta náramně topí. Na kondenzát jsem vymyslel jednu fintu - volně ležící hadice byly zastrčeny do lahve od třílitrové balené vody. Ovšem to překvapení - za dvě hodiny poledního klidu nakape ze dvou klimatizací nádoba plná. Zrovna před chvíli se naplnila a vnitřní jednotka klimatizace začala ukapávat do Martinčiny postele, neboť voda nechtěla putovat do přeplněné lahve. Prostě to mají nedomyšlené, co jiného říci ;-)
Pomalu se dostávám k exterieru hotelu. Přitom ještě nemohu opomenout Energy Saver, neboli spořič energie na klíčích od pokoje. Jedná se o magnetickou kartu, již musíte zastrčit za dveřmi do takové zásuvky. Až poté se zapne elektrický proud do světel a zásuvek. O klimatizaci nemluvě. Pouze lednička ve skříňce běží stále. Když odcházíte, elektřina se po půl minutě zase vypne. Chytré, že? Hotelový bazén ;-)
Mezi nejzajímavější venkovní části hotelu patří bezesporu bazén. Je zajímavě tvarovaný, čistý a hlavně disponuje dvěma částmi - dětskou a dospěláckou. Obě se dají překonat mokrou cestou, pouhým přehoupnutím se přes podvodní zídku. U bazénu máte k dispozici sluníky a lehátka, opodál malý bar a na druhé straně hotelovou restauraci. Co si přát více. Ceny jsou nadto velice příznivé, takže se jedná vskutku o super dovolenou :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024