Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 4.10.2005
Martinčin věk - měsíce: 55
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je pěkný opičák...

Martinka coby spidergirl :-)
Hodiny právě ukazují devátou hodinu večerní a děti by měly již dávno spinkat. Kdepak, ani je to nanapadne. Já byl právě venku zkoumat překrásně teplý večer a po návratu na mě čekal uleknutý Vojtík, snažící se ze všech sil dostat pod peřinku,"Jéé, já se lekla, už pinkám, tatínku!" Jak vidíte, Vojtíšek se stále nemůže zbavit toho holčičího nazývání se. Ale ono se to spraví, jenom si nemyslete. Martinka mu je holt velkým vzorem ;-) Úplně nejlepší je to po obědě, či večeři. Sotva dětičky dostanou plné talíře, Martinka se zahledí na jídlo a bez ochutnání prohlásí,"Todle mě nechutná!" Vojtík může v tu samou chvíli bagrovat, až se mu boule za ouškama dělají, ale Martinčina slova ho zastaví,"Mě to taky nechutná!" Vojta je prostě opičák a ve všem Martinku následuje. Však už jsme ji mnohokrát kárali, aby mlčela. To mi připomíná několik kolegů z práce, kteří si přinesou jídlo ke stolu a aniž by ho vůbec ochutnali, preventivně do polévky a druhého jídla nasypou sůl, pepř a nalejí Maggi. Preventivně. Jenom se jim pak divím, že se po prvním soustu čílí,"To se dneska nedá jíst!" Bodejť by ne. Stačí vydržet bez kořenění a záhy zjistíte, že to jídlo má svoji specifickou chuť, a ne jenom po těch třech ingrediencích :-)
Vojtíšek se poslední dobou brání jakékoliv činnosti, jež mu není po srsti. Abych Vás déle nenapínal - stačí ho například převlékat. Ne že by podobnou činnost již dávno nezvládal sám, ale on prostě nechce. Dnes jsem ho například převlékal z venkovního, do domácího oblečení. Vojtík se šprajcoval,"Necíí jíít véén!" Já ho upozornil,"Ale Vojtíšku my jdeme domů!" Vojtík změnil strategii,"Neci jít domůůů, jáá ci jíít vén!" A tak je to se vším. Chce dělat přesný opak, než po něm požadujete my. :-) Podzim je tu  ;-)
Martinka také není žádný svatoušek. Stačí poslouchat její monolog před Večerníčkem,"Dej mi mlíčko bez kočky a s brčkem, jóó? Nebo mi ho dej až za chvíli, až příjdu. Du se vyčůrat, víš? Nebo mi to mlíčko udělej do zásoby, abych ho hned měla, než se vrátím. To abych ho měla hrozně rychle!" Není vůbec náročná, viďte? ;-)
Večer jsem popadl Vojtíka a choval ho coby mimino. Víte, že se bránil zuby nehty? Hned křičel,"To není miminó, to je Vojtá, pšecéé, copak nevidíš?!" To mi to dal, že? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist