Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 5.10.2005
Martinčin věk - měsíce: 55
Rubrika: Deníček


De je mašinka mojéé ?...

Děti si hrají na pískovišti :-)
Dnešní překrásně slunečné počasí nás opět vylákalo na zahrádku. Jako by ani právě nepanoval podzim. Taková pohodová svačinka venku se letos možná konala naposledy. Však se podívejte na dětičky, hrající si v klidu na písku. Já pro změnu sekal mírně přerostlou trávu.
Před odchodem do mycí linky, tedy koupelny, si děti poslední dobou prakticky samy stelou postele. Vojtíškovi natáhnu prostěradlo a on si mezitím za šíleného funění a hekání dotáhne svoji peřinu, včetně polštáře. Dokonce si oba dva výše jmenované díly vytáhne na pelest a správné umístí. Však jsem dnes poslouchal jeho hlasové projevy,"Já si to utelu, taťkó! Táhnu táhnu, nevytáhnu. To je ale páce, musím položit nahóvu, pšecé. Uff, jéé, jej, ufff!" Martinka je na tom ještě lépe. Ona už peřiny vyloženě nesmýká po koberci a navíc disponuje dovedností spočívající v samostatném natahování si prostěradla. Pokud je to baví, proč ne, viďte? ;-) Vojtík si bere knížku na čtení  ;-)
Po uložení do postýlek se Martinka většinou dožaduje přečtení nějaké pohádky z knížky a Vojtík také nezůstává pozadu,"Taťkó, podej mě taky nížku, ňákou! Čeba tu s babičkóu!" Má na mysli knížku s babičkou od Karkulky na obalu. Pak už v ní listuje a je spokojený. Ovšem do momentu, kdy si dáme dobrou noc a Marťa zhasne svoji lampičku u postele. Vojtík se hned čílí,"Já nevidím! Sfítit musím!" Na ta slova klapne vypínačem. Už jsem zkoušel povolit žárovku v lampě. Představte si to, Vojtík ji zašrouboval zpět. Ovšem, v druhém případě točil na špatnou stranu a žárovka vypadla na postel. Ou ou, tohle by nešlo. Představa Vojtíkových prstíků, sahajících do prázdné žárovkové objímky se mi vůbec nezamlouvá. Sice jsou elektrické rozvody zapojeny přes proudový chránič, ale stejně by Vojtík nemusel testovat jeho bezpečnou funkci ;-) Dana mi navrhla lepší řešení,"Zkus mu přívod k lampičce odojit někde v rozvodné krabici!" To by šlo.
Vojtíšek usnul jako obvykle. Obložen plyšáky, svítící lampičkou a hlavně jedním celkem rozměrným vagónkem od dřevěného vláčku. Fakt dobrá hračka na spinkání. Jak tak třímal vagón v ručkách, Dana mu ho chtěla zabavit. Měli byste vidět tu bleskovou reakci - až doposud spící Vojtík se hned po vagónku vrhl a nahlas se zlobil,"De je mašinka mojéé?" A pak že hluboce spí :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist