Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.10.2005
Martinčin věk - měsíce: 55
Rubrika: Deníček


Ovládání počítače? Žádný problém...

Vojtíšek pracuje na PC ;-)
Dnes jsem celkem z gruntu přerovnal naše počítačové pracoviště. I Martinka mi ho právě chválí,"Tatí, tys předělal támdle to? To je moc hezký a hlavně už nám de zvuk, když střílíme slepice!" Už je to tak. Odpoledne jsem na monitor oboustrannou lepicí páskou přilepil reproduktory. Děti se navíc snažíme pouštět k počítači velice zříddka. V žádném případě nestráví před obrazovkou monitoru víc než patnáct minut v kuse. A to jsem minulý pátek vybíral semdnáctku monitor s minimální obnovovací frekvencí 85 Hz. To je velmi důležité z hlediska únavy zraku. Hovořím z vlastní zkušenosti. Dodnes mám v paměti začátky psaní eMartinky na domácím stroji se čtrnáctipalcovým monitorem a 50 Hz. Hrůůůzáá. Jakmile se můj zrak stočil z monitoru do poznámkového bloku, hned mi oči škubaly z blikající bílé plochy. Je to tak. Ještě před třemi roky jsem vstával od počítače s očima červenýma jako angorák. Je to opravdu moc a moc znát. Jenom si porovnejte stohertzovou televizi s klasickou padesátihertzovou ;-) Martinka vozí plyšáky na mašince  ;-)
Jak vidíte na první fotce, Vojtíšek ovládá starší počítač - server celkem v pohodě. Přitáhne si židli a už kliká ostošest ve stoje,"Tatíí, heléé. Máme tady lepičký, já na ně kiknu! Helé máme lepičků tadý, už to tartujééé!" V tom okamžiku začne Vojtík střílet na slepice ostošest. Že nevíte, vo co GO? Jedná se o slepice z internetu stažené - Moorhuhn Jagd. Máme téměř všechny hry včetně těch tenisových a na motokárách závodících. Děti se slepičkami moc zabaví :-)
Hodiny právě ukazují nelítostně devátou hodinu večerní. Děti by již měly spát, ale zatím to okem zůčastněného pozorovatele až tak nevypadá. Hlavně naše Maťka by měla spinkat, aby se jí zítra chtělo vstávat do školky. Na Marťu navíc čeká školkové plavání v Železničním městě. Už je na celou akci náležitě natěšená. Navečer si připravovala batoh se všemi nezbytnostmi,"Já teď vyrabuju z baťohu všechny ty věci a nacpu si tam ty druhý na plavání, jóó?" Hlavně, že si poradí :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist