Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 15.11.2005
Martinčin věk - měsíce: 57
Rubrika: Deníček


Jak fungují digisběrny ?....

Dětičky si hrají na PC :-)
Těsně před polednem jsem telefonoval Daně. Jak už je poslední dobou více než obvyklé, mobil vzal Vojtík. Hned vyzvídal,"Taťkó, ahój, Maťka je ve kolce. Putíš mě lepičky?" Abyste tomu rozumněli - Vojtík chtěl pustit slepičky na počítači, respektive Moorhuhn Jagd. Jenomže ho, co se týče počítače, značně omezujeme. Pokud nejsem doma, Dana mu hru nepustí. No a já ji Vojtíkovi telefonicky slíbil přes telefon. Tedy, až budu doma. Jenomže po příchodu jsem šel ven pracovat a Vojtík byl odkázán na dobu mého návratu. Těsně před večeří se konečně dočkal. Popadl myš a rázným pohybem přerovnal ikony na ploše. Přitom se neopomněl pochválit,"Jéjé, já sem ty lepičký hezky naovnala!" Tak pravila naše ještě furt holčička. Však on se Vojtík jednou začne pojmenovávat po klukovsky ;-)
Vojtík si spolu s Martinkou začal na počítači hrát oblíbenou hru Klubíčko her. Došlo i na bludiště s tučňáky. Vojtík neustále běhal do slepé uličky a tučňák se mu pokaždé utopil pod ledovou krou. K nebi pak stoupala jeho dušička. Martinka vyzvídala,"Vždyť tučňáci žijou pod vodou, tak proč se topěj?" Já vysvětloval,"Kdy oni zahučí pod ledovou kru a nemůžou na vzduch!" Marťa pokračovala,"No a co ten duch?" Já se nedal,"To je jeho dušička letící do nebe!" Marťa vše završila,"Ahá, tak to bez tý dušičky asi nemůžou žít, viď?" Už je to tak. Martinka má ale problémy, viďte? ;-) Vojtík si pucuje zoubky elektrickým kartáčkem :-)
Navečer jsem konečně doupravil digitální fotky za půl roku a poslal je přes Internet do fotosběrny Fotofinishing. Sběrna je vyzkoušená. Dnes zašlu fotky a zítra si je vyzvednu v prodejně nacházející se v Pracovním městě. To je fofr, že? Přitom za jednu, formátu 9x13 chtějí 2,90. Další věcí, jenž mě potěšila byla rychlost přenosu 130 fotek o celkové velikosti 120MB. Celé se to přenášelo 25minut. Zlaté to WiFi. Přes dnes již historickou telekomáckou vytáčenou linku by se podobný manévr ani neuskutečnil ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist