Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.11.2005
Martinčin věk - měsíce: 57
Rubrika: Deníček


I Ježíšek nás sleduje, nejenom Big Brother...

Martinka jede z kopce na bobu :-)
Bezprostředně po ránu nás probudilo sluníčko vykukující na zasněžené pláně. V noci znatelně přituhlo a přisněžilo. Zima je opravdu tady. Já se dopoledne věnoval výměně letních kol za zimní. Podobná operace se již nedala odkládat, neboť měla odpoledne přijet hradecká babička. Cesta na vlakovou zastávku je značně krkolomná a navíc hrozí při bočním sklouznutí pád ze značné výšky. Děti moje práce absolutně nezajímala. Hádejte - proč? Kvůli sněhu, přece. Již před odchodem ven, Vojtík povídal,"Tam venku to tudí, musím vzít ukavičky!" Skutečně to studilo. Martinka mě hned hnala na půdu,"Tatínku, musíš přinýst dolů všechny ty boby, sáňky a hlavně lopatu!"
Bohužel, lopata na sníh se někam zatoulala. Za žádnou cenu si nemohu vzpomenout, kde na jaře skončila. Vojtíšek popadl plastové sáňky, Martinka bob a oba dva už uháněli na kopec za domem. Mohli si tak poprvé tuto zimu otestovat sjezd směrem dolů. Martinka se však po chvíli objevila na dvorku s prostestem,"Tatínku, ten bob je strašně blbej na sjíždění. Já bysem chtěla najít tu lopatu!" Až hodně pozdě odpoledne z ní vylezlo, že s bobem čelně nabourala do sousedovic plotu. To se nedá nic dělat, jedná se o bob řiditelný ;-) Pohled na kopec :-)
Martinka se mě navečer tázala,"Tatínku, co je to escape?" Já jí odpověděl,"Víš, anglicky se to říká eskejp. To znamená východ!" Až po chvíli mo došlo, odkud podobné slovo má. V oblíbeném animovaném filmu Hledá se Nemo, dvě rybičky prchají před žraloky z potopené ponorky. Rybka Dorin tam má hlášku,"E-s-c-a-p-e, co to je? Kdyby tam raději napsali východ!" Opravdu - to anglické slovo je napsané na průlezu ven :-)
Martinka mi právě místo spinkání vyprávěla, cože by chtěla k Vánocům. Děti holt zásobují četné a správně načasované televizní reklamy,"Tatínku, já bysem chtěla pod stromeček takový ty brouky. Ty je postavíš a voni se proti sobě rozjedou. Začne boj a zvítězí ten zelenej, protože je nejsilnější ze všech. To je prostě síla, jak je silnej!" Marťa pokračovala,"Víš, von mi Ježíšek určitě přinese i ty další věci co chci. Loni sem si přála vopici Rangu Tangu a tys mi ji nekoupil. Jenomže Ježíšek nás sledoval a zjistil v kterým krámě jsme ji chtěli koupit a pak ji koupil za nás!" Už tomu rozumíte? :-))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist