Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.11.2005
Martinčin věk - měsíce: 57
Rubrika: Deníček


Cesta do města, aneb téměř kalamitní situace...

Děti si modelínují na kuchyňském stole :o)
Dnes mám pro Vás jednu novinu - odešel nám rok starý DVD přehrávač. Jaké to neštěstí pro děti. Martinka si naposledy pouštěla Sněhurku a už se jí nepodařilo dálkovým ovladačem vysunout dvířka. Nešlo to dokonce ani tlačítkem na přehrávači. Vše ostatní přitom fungovalo. Přehrávač přehrával stále to jedno vložené dívídíčko. Dnes se mi ho konečně podařilo dostat ven, jenomže přístroj nepozře žádné další. Bohužel. Bylo rozhodnuto - zajedu s Martinkou do hradecké Hypernovy, reklamovat přístroj. Tam se na nás tvářili celkem příjemně a pán odebral přístroj do opravy. Do měsíce se rozhodne - buď to půjde opravit, nebo nám vrátí peníze. V každém případě bychom mohli být na Vánoce zase v pohodě a děti obzvláště :-)
Dálková jízda autem však neproběhla zcela bez problémů. Již cestou do Hradce hustě sněžilo, jenomže sůl na silnici zabírala a dalo se jet relativně rychle. Jenomže při odchodu z nákupu v Hypernově, se sníh sypal jako by se roztrhla peřina. Silnice bílá a já jel s největší opatrností. Marťa mě uklidňovala,"To nic tatínku, hlavně moc nešlapej na ten plyn a na brzdu!" Měla pravdu, vždyť jsem trenovaný. Při ranních cestách do práce nebývá silnice o moc lepší. Situace se ještě zhoršila po zastávce v restauraci na večeři. To jsem se pak ani nemohl rychle zařadit do silničního provozu při výjezdu z parkoviště. I přes nazuté zimní gumy, přední kola hrabala a my kroužili ladnými a řízenými oblouky. Domů jsme pak z Pracovního města dojížděli šedesátkou, což byla maximální rychlost, při níž auto jakž takž drželo stopu. Rozhodně jsem nechtěl riskovat osud těch pár aut, rozesetých po příkopech. Zima je tu v plné parádě, nedá se svítit. Vždyť nám na dvorku leží asi tak dvacet centimetrů sněhu. Už jsem letos poprvé prohazoval cestičku pro ranní vyjetí. Husté sněžení v Hradci :-)
Jak jste jistě postřehli, jsem s Marťou doma sám. Zítra ji po ránu povezu na půl sedmou do školky a sám příjdu do práce o hodinku později. Odpoledne pak musím opustit pracoviště včas, abych ji vyzvedl. Štestí, že disponuji volnou pracovní dobou. I přesto mám neblahé předtuchy. Jak mi telefonoval navečer kolega, odpoledne zastavili stroj, jenž zásobuje materiálem tři finální, což je velký průšvih. Zásoba drátu vystačí tak do třetí odpolední. Zakázek je příliš a tak nevím, zdali se podaří prolomit onu závadu na složitém elektronickém zařízení a jeho softwaru. Proč se to rozbije, když to člověk nemíň potřebuje? Prostě a jednoduše, zákon schválnosti ;-) Grrrr:-(
Malý komentář k druhé fotce - fotil jsem ji na hradecké křižovatce "U Koruny", směrem od Hypernovy do centra. Jak vidíte, těsně před šestou právě hustě sněžilo ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist