Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.11.2005
Martinčin věk - měsíce: 57
Rubrika: Deníček


Vojtíšku, to musíš mačkat tadytoho utopenýho lva...

Děti suší oblečení panenky Chou chou :-)
Právě píši dnešní článek na druhém počítači, tedy serveru. Velký pracuje na tzv. renderování posledního půlhodinového klipu z naší dovolené v Bulharsku. Je to tu, konečně dokončím DVD z dovolené. Brr, venku sníh, mráz a já tady zírám na záběry z venkovního hotelového bazénu. Dobrý dárek k Vánocům, takové letní DVD, nemyslíte? ;-)
Dopoledne jsem naznačoval v komentářích cosi o cestě s Vojtou k paní doktorce. Nic takového se nakonec nekonalo, neboť dětem nepřelezla teplota přes osmatřicet. A to i bez podpory Paralenu. Marťa bere na angínu antibiotika a dnes by jí už rozhodně měla zabírat. Zdá se že ano. S Vojtou to také nebude až tak zlé - pouze dosti kašle. Doktorka se rozhodla, abychom nechali věcem volný průběh a počkali, co se z toho vyvrbí. To je celkem rozumné, organismus musí trochu zabojovat ;-) Vojtíšek se balí do koberce  ;-)
Po mém návratu domů, přesněji o půl šesté, se Vojtíšek konečně dostal k počítači. Hned žadonil o hru Klubíčko her. Střílení slepic ho už vážně nebere. Jenomže Klubíčko je pro starší děti. Vojtík se snaží a snaží. Kupodivu se neustále zlepšuje. Dnes hrál pexeso dosti bravurně. Když ono to počítačové je v lecčems lepší, než opravdovské. To na počítači se nemůže obracet, jak se mu zachce. Program si hlídá pravidla hry. Martinka mu radila,"Vojtíšku, to musíš mačkat tadytoho utopenýho lva, když si nevíš rady!" Pokud nevíte Vo co Go?, napovím - Vedle hrací plochy je maskot Klubíčka tygr a jakoby se topí. Jedná se o ikonu Pomoz mi. Pokud dítě neví kudy kam, klikne na tygra a ten mu na hrací ploše napoví další tah. Hezká nápověda, že? Jenomže mě s ní Marťa pěkně dostala. Zatímco jsem na vedlejší, PC pilně stříhal video, Marťa začala hrát Dámu. Naprosto bravurně vyházela většinu kamenů protivníka - tedy počítače v zastoupení tygra. Já němě zíral, neboť získala dvě dámy. Jenomže při blišžím zkoumání jsem přišel na Martinčin fígl - hrála hru s výše zmiňovanou nápovědou. Jestliže zmáčknete topícího se tygra, on Vám na hrací ploše blikáním ukáže, odkud a kam máte skočit. Jednoduché, že? Dana se smála,"Teda, ta tě dostala, viď?" Dostala. Jenomže takovéhle vychytávky nestrpím. Bude se pěkně učit hrát vše sama ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist