Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 27.11.2005
Martinčin věk - měsíce: 57
Rubrika: Deníček


Vánoční výzdoba a naši malí pomocníci...

Děti se přehrabují v krabici s vánoční výzdobou :-)
Po celý den venku sněžilo a bílá peřina se neustále zvětšovala. Škoda jenom, že nemůžeme ven. Jak rád bych dětem a s dětmi postavil pořádného sněhuláka! Jako by naši prosbu vyslyšeli u sousedů. Těsně před obědem se pustili do stavby velikého sněhuláka, přímo před naším oknem. Martinka i Vojtík jásali, bedlivě sledovali počínání, ležíce přitom na parapetu a neustále ťukali na sousedy. Sněhulák půjde postavit víceméně pouze dnes, neboť padal čerstvý sníh a teplota se pohybovala kolem nuly. Pravé sněhulákové podmínky. Jakmile to přituhne, máme smůlu ;-) Fotku sněhuláka a nejenom ji, si můžete prohlédnout ve fotoalbu. Klikněte si ZDE.
Po odpoledním Vojtíškově vyspinkání mi Dana povídala,"Už bychom také mohli vyzdobit dům nějakými jehličnatými větvičkami. Jenomže teď, když napadlo tolik sněhu to asi nepůjde, že?" Proč ne?" Oblékl jsem svetr, bundu, zimní boty a vyrazil do chumelenice. Stromy jsou přikryté těžkou vrstvou namrzajícího sněhu a tak byl výběr značně omezen. Něco z jedle, něco z tůje a zbytek jsem doplnil borovicí vejmutovkou. Vše z naší zahrádky. Smrk ne, ten opadává a americká borovice má pro změnu příliš dlouhé jehličnaté štětinky. Po návratu zůstaly větvičky ležet na chodbové podlaze, aby z nich odtál led a sníh. Pak jsme se spolu s dětičkama pustili do výzdoby. Martinka celkem rozumně navěšovala ozdobičky na větvičky. Zato Vojtík popadl takový malý dekorační dáreček a bleskurychle jej rozbalil. Než ho Dana zadržela, už třímal v ručkách malou polystyrenovou krychličku. Zklamaně prohlásil,"Je tam kotička, jenóm!" Stejné lumpárny provozovala ještě loni o něco starší neteřinka Daninka. Jak je vidět, děti mívají stejné nápady :-)
Děti ovšem řádily jako černá ruka. Vojtík si kopal po chodbě kouličkama, Martinka vytahovala z krabice háčky a Vojtík si na jejich lovení přinesl udici s magnetem. Prostě zábava. Dana prohlásila,"Po téhle zkušenosti jsem jenom ráda, že nám Ježíšek nosí ozdobený stromeček!" Jak to myslela je patrné na první pohled. Jinak by asi Vojtík pár ozdobiček rozbil. I když loni vedl v rozbíjení tatínek a Martinka mi to dodnes připomíná ;-) Sněhové nadělení :-)
Sněžit navečer naštěstí přestalo. Zato se schyluje k mrazu. Venku se nám rozsvítily stromečky a jak vidíte na fotce, žárovičky mají co dělat, aby si teplem prosvítily otvory ve sněhu. My zatím usedli k večeři a dneškem začínající Advent zahájili rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Děti se už moc těší na Vánoce. Přejeme jim to, ať si užívají. Jak jsem dopadl já před lety, si přečtěte v jednom starším článku ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist