Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 30.12.2005
Martinčin věk - měsíce: 58
Rubrika: Deníček


Sněží, sněží a sněží...

Martinka nasedá na sáňky :-)
Od časného dopoledne je obloha zatažená a z mraků se hustě sype sníh - prašan. Není divu, když teploměr ukazoval přes celý den mínus sedm. Sněžení neustává a doteď napadlo více než deset centimetrů. To je ovšem velice špatně měřitelné, neboť větřík přesunuje sníh z místa na místo a místy přesahují vrstvy sněhu i třicet centimetrů ;-)
Po dopoledním úklidu(Čekali jsme odpolední návštěvu) jsem dětem navrhl,"Tak co, půjdeme ven na kopec sáňkovat?" Nastalo všeobecné nadšení. Já ještě zaběhl na půdu pro dřevěné sáňky. Jedná se o celkem historický exemplář, ručně na zakázku vyráběný - přímo dětské sáňky. Během času však párkrát praskly, takže jsou místy spravované pomocí provázku a místy pomocí plechové výztuhy(Však Dana komentovala jejich vytažení na světlo boží - tyhle sáňky využijete jenom s tatínkem, maminka se na nich bojí. Není divu, loni si Vojtíšek na oněch saních rozrazil horní ret a bylo to na šití - jeden steh). Děti statečně vyrazily do sněhové vánice a došli jsme víceméně pěšky až na velký kopec. Tam mě Vojtíšek překvapil svojí ochotou, ťapat sám do kopce. Já táhl dřevěné sáňky a Vojta mi je navíc pomáhal tlačit. Nahoře na hoře jsem se na sáně posadil já a přede mne zasedl Vojtík. To Vám byl fičák, směrem dolů. Vojtíkovy tvářičky zářily po každém sjezdu zdravou červenou barvou a toho jásotu. Jenom tatínek si pokaždé vyklepával celkem vysoké zimní boty od sněhu. Není divu, když si na svah plný závějí prašanu vyrazím jenom tak, v džínách ;-) Martinka jezdila celkem bezpečně sama na plastových sáňkách. Vojtíšek na historických saních :-)
Martinka se navečer pustila do rozsáhlých úvah. Jednou z nich byl problém, jak se vlastně narodil úplně první člověk. Snažili jsme se jí společnými silami objasnit problematiku,"Víš, Martinko, ony vlastně existují dvě teorie. Dle první, stvořil Bůh Adama a z jeho žebra Evu. Tak vlastně vznikla první rodina!" Martinka se ptala,"To myslíš toho pána Boha, kterej je tam nahoře?" Já přikývl a pokračoval,"Dle druhé teorie se člověk vyvinul z opice. Trvalo to hodně let!" Dana vysvětlovala,"Víš Martinko, každé další miminko té opice se stále více a více podobalo člověku!" Martinka asi pochopila. Netrvalo dlouho a přišla s jiným problémem,"Z jakýho vajíčka se tedy roděj miminka? Má taky takovou skořápku a miminko se může narodit vedle maminky?" Martinka byla z našeho výkladu mírně zmatená. Závěrem se hlásila," Vysvětli mi to tak, abych tomu rozumněla!" Copak mají téměř pětileté děti takovéhle starosti? Možná ano. není divu, dnešní děti dospívají stále dřívěji a dříve. Já se například s Danou seznámil, když jí bylo třináct a půl ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist