Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 2.1.2006
Martinčin věk - měsíce: 58
Rubrika: Deníček


Sněžný hrad a nové akvárium...

Stavíme sněžný hrad :-)
I druhý den nového roku jsem prožil doma s dětičkama a Danou. Už se netěším na zítřejší ráno - rozjíždíme provoz po vánoční odstávce a navíc musí zprovoznit a naprogramovat dva nové stroje. To nevidím na brzký návrat k rodině. Dana se již posichrovala - domluvila si návštěvu s kamarádkou a jejími dětmi. Odpoledne k nám přijdou. Martinka jde po ránu do školky a již se moc těší. Není divu, po takové době strávené doma :-)
Nad naše území se přesunula částečná obleva a sníh velice slevil. Dopoledne jsem si vzal děti ven a společnými silami jsme budovali bunkr - hrad. Jak sami vidíte na první fotce, celkem se nám dařilo. Jenomže já, ještě v tuto chvíli pociťuji značně bolavé ruce a nohy. Není divu, musel jsem lopatou na sníh naházet nejprve hromadu a z ní pak vytvořit hlavní sídlo s několika vchody. Vrcholem všeho pak je hradní věž. Martinka mi ji pomáhala spojovat z jednotlivých kusů, zatímco Vojtík klouzal po prdelce z vrcholu hradu ;-)
Jak již jistě víte, děti dostaly pod stromeček akvárium - set(Z Hornbachu). Momentálně řešíme pár drobností - za prvé umístění. Původní místo na skříňce se nám zdálo příliš vysoké a světlé. Zvítězila druhá varianta, tedy Danin geniální nápad - akvárko umístíme osmdesát centimetrů nad terén a úplně jinam. Uvidí tak do něj Vojtíšek i Martinka. Rybičky přitom i bez problému nakrmí. Teď už jen zbývá zakoupit ocelové profily L - tzv.jekly a svařit z nich kýženou podstavcovou konstrukci. Toť moje náplň dalších dní. Navíc nám vznikne pod akváriem celkem slušná police. Uvidíte sami :-) Vojtíšek hledá rybičky v novém a prázdném akvárku :-)
V souvislosti s předchozím odstavcem se musím pochlubit, že se z nás pomalu stávají akvaristé. Dana nastudovala začátečnickou příručku, již jsem dostal od Ježíška a já prohledávám internetové stránky typu akvarista. Dokonce tam mají rybičky i s doporučením, pro jak pokročilé chovatele jsou. Já dávám samozřejmě přednost těm pro začátečníky, čili naprosto nenáročné. Jako například neonky. Na druhé fotce právě vyměřujeme správnou výšku akvária a Vojtíšek přitom marně hledá rybičky ;-)
Martinka se učí celkem zdatně počítat. Dnes se mě během koupání ptala,"Tatínku, víš kolik teček má slunéčko sedmitečný?" Já schválně mlžil,"Nevím!" Marťa se rozesmála,"Teda taťkó, to je přece jednoduchý! Má tři a tři a jednu tečku!" Docela nás dostává. Dokáže i sčítat :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist