Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 3.1.2006
Martinčin věk - měsíce: 58
Rubrika: Deníček


Martinka je malá pomocnice...

Martinka staví bunkr z křesla :-)
Tak, a máme tu první pracovní den v novém roce. To se týká alespoň mojí osoby. Již od včerejška jsem se na ráno netěšil, neboť není nic horšího, než krok do neznáma. Mám na mysli zprovozňování nových starých strojů(Dovezených z naší pobočky ve Finsku), programování zcela neznámých průmyslových počítačů - jejich řídích softwarů od Mitsubishi a Omronu a hlavně rozjezd naší rozsáhlé výroby. Nakonec se vše téměř zadařilo, jenomže já se vrátil domů k rodině po téměř jedenácti hodinách usilovné pracovní činnosti. Naši rodinu navíc momentálně trápí jakási viróza. Marťa prodělala rýmu a teď má něco podobného i Vojtíšek. Já pociťoval podivné pocity v krku již včera a dnes jsem prakticky nemohl mluvit. Hodně praktické, na celodenní pobyt ve výrobním provozu a úrovni hluku kolem devadesáti decibel. Se špunty v uších se necítím a tak se mi podařilo se celkem k večeru vykřičet. Dětem jsem před chvílí sípavě popřál dobrou noc a už se těším na zítřejší pokračování ;-) Doufám, že Vás příliš neunavuji "pracovními" poznámkami, ale já měl dnes opravdu těžce pracovní den. Děláme stále větší zázraky se stále menším počtem lidí(To ale jistě znáte z vlastní zkušenosti) - říká se tomu zvyšování efektivity práce. Je to sice dobře zaplacené, ale peníze přece nejsou všechno. Jak to říkal kolega z jedné nejmenované firmy,"Odcházím z velice dobře placeného místa, ale já si pojednou uvědomil, že je mojí dceři čtrnáct let a už vůbec není miminko. Všechno to mezitím, mi kvůli práci uniklo!" Není divu, když trávil trávil mimo domov i několik dní :-( Ves pod sněhem :-)
Dosti nářků - Vojtíšek se hned ráno po probuzení sháněl po několika lidech, s nimiž poslední dny vstával,"De je maminko Maťká? De je tatínek?" Dana ho musel zklamat,"Tatínek je v práci a Martinka ve školce!" Marťa si školkový den náležitě užila - to mi říkala před chvílí. Před večeří pomáhala Daně s její přípravou,"Maminkó, můžu ti rozbalit ten knedlík?" Vzhledem k podvečerní návštěvě u nás, nám Dana vymyslela jednoduchou večeři - knedlík ve vajíčku s kečupem. Zatímco Marťa zdolávala obal od knedlíku, už vyzvídala,"Maminko, můžu ti pomoct rozklepávat vajíčka, jako minule?" Proč ne, jenomže Dana s večeří celkem spěchala. Martinka ráda vaří - pomáhá například loupat brambory pomocí škrabky a zvládá i jiné celkem složité činnosti.
Ptáte se co zobrazuje druhá fotka? Jedná se o netradiční pohled na naši zasněženou vesnici - včera jsme brouzdali po polích. Teplota se stále drží kolem nuly a co chvíli něco bílého padá. Kdyby tak chtělo konečně řádně přituhnout.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist