Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.1.2006
Martinčin věk - měsíce: 59
Rubrika: Deníček


Všude samá vhkost...

Martinka bojuje ;-)
Od rána u nás sněžilo a sníh postupně přecházel v mrznoucí mlžení. Zato v mém Pracovním městě vyloženě zmrzle pršelo. Přitom je to pár kilometrů. Já škrábal okna, jako ještě nikdy v tuto Zimu ;-)
Děti odpoledne rozebraly znovu celou sedací soupravu v kuchyni. Dana proto popadla kafíčko, knížku a zaplula do ložnice. Vojtíšek se tam posléze objevil a ptal se,"Co tady mamí děáš?" Dana popravdě odpověděla,"Jsem tady zašitá, protože si nemám v kuchyni kam sednout!" Vojtík však bral její slova smrtelně vážně a začal maminku zevrubně zkoumat,"Mamí a de seš zašitá? Ukáž!" Přitom ji prohlédl od hlavy až k patě. Dana si dokonce musela stoupnout a Vojtík ji prohlédla i zezadu. Jelikož maminka skutečně zašitá nebyla, uvěřil. Odebral se zpět do kuchyně. My se smáli na celé kolo, až jsme se za břicha popadali. Jenom chudák Vojtíšek se tvářil značně nechápavě. Není divu, myslel to upřímně ;-) Zmalovaný Vojtík :-)
Jelikož bydlíme v téměř 200 let starém domě, není divu, že trpíme zvýšenou vlhkostí vzduchu. Abyste tomu rozumněli - před téměř deseti lety jsme trpěli vyloženě mokrými vnitřními "příčkami" o síle jednoho metru. Já je postupně během rekonstrukce naházel sanační omítkou. Jenomže sanační omítka je skvělá z jedné strany - neodpadá a není na omak mokrá. Zato mokrá zeď za ní posílá vlhkost do vnitřních prostorů, právě přes prodyšnou sanaci. Není divu, že máme zatuchlé skříně a kožené věci plesniví. Takzvaná relativní vlhkost vzduchu překračuje běžné hranice. Už jsme se rozhodli - je potřeba pořídit sušičku vzduchu. Ta pracuje na principu ledničky, vlhkost sráží na vymrzlém výměníku a vzniklou vodu svádí do zásobníku. Více než dvanáct litrů vody za celý den je celkem slušný výkon, ne? Horší je příkon z rozvodné sítě. Ale co bychom neudělali pro suchou domácnost a hlavně zdraví dětí. O jaký stroj jde, si klikněte na tento ODKAZ :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist