Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.2.2006
Martinčin věk - měsíce: 60
Rubrika: Deníček


Ohromný sněžný bunkr, kombinovaný s tobogánem...

Děti na vrcholku sněhové stavby :-)
Obleva bohužel pokračuje i u nás. Přes noc sice maličko přituhlo, jenomže přes den se do sněhu opřelo sluníčko spolu se čtyřmi plusovými stupínky. Ze střechy teklo, ale sníh tam prozatím zůstává. I přes tání Martinka žadonila,"Půjdeme ven na sních?" Proč ne. Vojtíšek si po ránu přispal, proto ho Dana po obědě nenutila k pobytu v postýlce. Raději jsme vypadli na zahrádku. Po proházení cestičky se nám podařilo dostat půlmetrovým sněhem až ke starému bunkru - ten jsme stavěli někdy v lednu. Já popadl lopatu a začal na něj kupit dosti solidní hromadu. Materiálu je dost, žádný problém. Uff, to jsem si máknul. Po navršení zbývalo vyrubat uvnitř hromady místnost s vchody na tři strany. Na vršek více než metr a půl vysoké hory vedou navíc schůdky a zpředu to má i klouzačku, bohatě užívanou Vojtíškem jezdícím po prdelce a Martinkou na lopatě. To Vám bylo zábavy. Děti se řádně rozmáchaly a o půl třetí jsem velel k ústupu domů. Sníh přitom není vyloženě mokrý - u nás neprší. Je prostě celkově povolený. Snad to ještě chvíli vydrží :-)
Martinka vlastní prapodivnou hračku z časopisu Medvídek Pů. Jedná se o klapající pusu se zuby, ovládanou přes tyčku takovým klešťovým mechanismem. Prostě, když Vám něco zapadne za postel, máte reálnou šanci to vytáhnout výše popisovaným zařízením. Tak se alespoň po obědě snažil Vojtíšek vytáhnout zpoza gauče naházené tam magnetky. Bezvýsledně. Já se ho ptal,"Vojtíšku a kde má ta pusinka horní zuby?" Někam vypadly - odlepily se. Nikdo nevěděl, kam zapadly. Marťa je posléze našla v pokojíčku a vítězoslavně mi je ukazovala,"Tatí, tady mám ty zubý od tý tlamy! Koukej je do tý tlamy přilepit, ať zase nevypadnou!" Kam na ty výrazy chodí, že? ;-) Martinka stojí nahoře na hoře  ;-)
Vojtíšek je pěkně zvídavý a rád se zanoří do problému. Dnes například před sprchováním zkoumal na zemi běžící elektrické topení - etaviro. Chvíli koukal zpředu - testoval ručkou teplý vzduch. Pak zařízení obrátil a opět ručkou sahal na nasávací mřížku. To několikrát zopakoval, než se tázal,"Taťkó, de se to teplo dělá?" Tak to mě dosti překvapil. V necelých třech letech, takovéhle výzkumy? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist