Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.2.2006
Martinčin věk - měsíce: 60
Rubrika: Deníček


Na ptačí chřipku jsme připraveni...

Vojtíšek za mřížemi :-)
V dopoledních hodinách dorazila k babičce i švagrová s rodinou. Holky se bujaře vítaly, a ani Vojtík nezůstával pozadu. Martinka se po chvíli dožadovala přístupu na WC, kde jsem právě trůnil já. Hned mi vysvětlila, jak se věci mají,"Víš tati, že malí maj přednost před dospělýma? A holky maj taky přednost. Já sem malá holka, tak já vlastně mám úplnou přednost! Měl bys mě tam už konečně pustit!" Tak to vypadá, když je jeden záchod na deset lidí ;-)
Po obědě nastal čas, jít ven. Dětičky, oblečené do kombinéz začaly řádit na posledních zbytcích sněhu, respektive na blátě. Není divu, že když si je maminky přebíraly po hodině půl domů, bylo nezbytně nutné vhodit oblečení do pračky. To není jako doma, tam je sněhu habaděj. Zatímco si děti hrály, my dospělí(Švagr s dědou a já) začali upravovat babiččin výběh pro slepice. Z důvodu hrozícího nebezpečí ptačí chřipky, jsme zahnali kvokající kury do kurníku. Pak už jen zbývalo přemístit síťované dveře z venkovního výběhu do přístřešku. Slepice se definitivně přestěhují pod střechu a za vchod chráněný sítí. Preventivně. Kdyby náhodou vzešlo nějaké nařízení, budou připraveni. Děda by to pak sám těžko dával dohromady. Takže celé odpoledne za mírného mrazu švára řezal a vrtal, já svářel a děda zajišťoval veškeré věci okolo. Celkem nám to šlo a navečer nebylo co řešit. Slepice jsou pod střechou ;-)
Vojtíšek konečně pochopil princip žvýkání žvýkačky. Až doposud každou žvýkačku bezprostředně po jejím vložení do pusinky spolkl. Dnes však žadonil,"Tatí, já bysem tělá vejkačků!" Obměkčil mě. Dostal pár centimetrů z Martinčiny svinuté žvýkačky. Představte si to, žvýkal úplně bez problémů a přitom si hlasitě pomlaskával,"Maminkó, dívej, mám vejkačků!"
Neteřinka Petruška se ujala holek a začala si hrát na paní učitelku. Jako školačka ví, co a jak. Martinka s Danielkou v ní viděly opravdovou autoritu. Martinka se hlásila,"Paní učitelko, můžu si skočit na záchod?" Danelka žadonila,"paní učitelko, píšu ty písmenka správně?" Prostě, náročná vyučovací hodina. Martinka popsala jednu stránku sešitu a od paní učitelky vyfasovala jedničku s hvězdičkou. To bylo radosti. Vojta je ještě malý na školu, proto mu holky vytvořily na zemi školku s hračkami :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist