Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 27.2.2006
Martinčin věk - měsíce: 60
Rubrika: Deníček


DVD přehrávačů není nikdy dost...

Martinka sedí na balónu :-)
V pátek jsem z hradecké Hypernovy vyzvedl naše, již podruhé opravované DVDíčko. Zatímco minule měnili v servisu celou mechaniku, protentokrát máme zcela nový napájecí zdroj. Na potřetí zbývá pouhá malá hlavní destička s elektronikou a pak už jen plechová bedna. To už snad ne. Zajímavé však je, že má děda stejný stroj a odešel jim těsně po Novém roce, stejně jako nám. Po více než roce provozu nešel zapnout. Dědovi měnili úplně stejnou součástku. Když k tomu připočtu fakt, že pán na reklamacích v Hypernově tahal náš přehrávač zespodu hromádky stejných přístrojů, nezbývá než podotknout - kdeže udělali soudruzi z Číny chybu? Hypernově a dovozci(Fast Říčany), dlužno poděkovat za bezproblémovou reklamaci. Jenom jsme si museli koupit druhý, o polovinu levnější přehrávač, aby se měly děti mezitím na co dívat. Teď už jsme za vodou ;-)
Navečer jsem naistaloval pod televizi opravený DVD přehrávač, jenž zvládne přehrát všechny možné filmové formáty, včetně DiVX. Vojtíšek mi vydatně pomáhal a dožadoval se pustit jeden disk. Krásně ho vyndal z krabičky a napíchl ho na ukazováček. Už je poučený, jak na věc,"To sou taťkó kotičký todletó! Putíme kotičký na dývýdý?" Vojta měl evidentní problém. Najednou neuměl ovládat nově opravený přístroj. Martinka mu pomohla, zorientovat se v tlačítkách,"Tatínku, Vojta uměl skvěle ovládat to malý dývýdýčko, ale já zase umím tohle. Tak si navzájem pomůžeme, viď?" :-) Plyšákové akvárium ;-)
Dana se těsně po večeři připravovala na odchod ke kamarádce. Ještě předtím prošmejdila půdu a všechny skříně. Jste zvědaví proč? V naší obci se v sobotu koná druhý ročník masopustního průvodu a následné oslavy v místní hospůdce. To víte, nesmíme chybět. Dana proto vymýšlí maškarní oblečení. Už to máme, i děti nepřijdou zkrátka. Dopředu však nic neprozradím, nechte se překvapit ;-)
Jak napovídá druhá fotka, v našem plyšovém akváriu se nám rybky rozhodně nerozmnožily, zato přibyl vpravo v rohu veliký kořen, zakoupený začátkem víkendu v hradeckém Hornbachu. Akvárium je prozatím napuštěno vzduchem, neboť nám děti za čtrnáct dní odjedou s babičkou a dědou na Slovensko a my budeme doma malovat dětský pokojíček. Akvárium plné vody by nám jenom překáželo, proto jej napustíme vodou až po návratu dětí z prázdnin :-)
Jak jsem dopadl při převodu analogového videa z VHS na DVD, si přečtěte ve speciálním článku. Klikněte si ZDE.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist