Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 28.2.2006
Martinčin věk - měsíce: 60
Rubrika: Deníček


Kiwi je pták, či ovoce ?...

Děti mlaskají nad ředkvičkami :-)
V pátek jsme nechali v hradeckém Hornbachu nařezat lamino desky na noční stolečky, dětem do pokojíčku. Já je doma olaminuji, svrtám a vytvořím hotové dílko - baví mě to. To víte, Martinka sice jedním mým starším dílem disponuje, jenomže ten stoleček byl prapůvodně umístěn v jiné místnosti a tady je bez boční opory vratký. Vojtíšek má navíc u postele postavenou pouhou židli. V Hornbachu jsou, co se týče řezání, velice rychlí a my si tak mohli po hodince vyzvednout nařezané dřevo. Dnes jsem se pustil do laminování pohledových hran. Za tím účelem přinesené nástroje - horkovzdušná pistole, zažehlovací hranolek, laminovací hrana a speciální nůž, Vojtíška vyloženě zaujaly. Hned hlásil,"Tatínku, já du s tebou pacůvat!" Od horkovzduchu udržoval bezpečný odstup - tím nahřívám hranu, aby změklo lepidlo na jejím spodku,"Taťkó, to pálíí, viď?" Má pravdu. Následně zbývá hranu zažehlit hranolkem a ořezat přebytečný materiál. Vojtík mne pokaždé chytil za ruku a hlásil,"Já ti musím pomáhat, to ožezat!" To mám pomocníka, viďte? Vojtu moc zajímají naprosté detaily ze všemožné činnosti. Učí se rychle. Viz, druhá fotka :-)
I Martinka mne dnes navečer překvapila. Pečlivě trénuje s Danou hraní na zobcovou flétnu. Jak jistě víte, Martinka se učí hrát ve školce. Doma pak musí nacvičovat, jinak to nejde. Dana nesleví a Martinka dnes sama přehrála naprosto skvěle skladbu Běžela ovečka.... Kdo umí, ten umí ;-) Vojtíšek mi pomáhá se skříňkou :-)
Martinka si před koupáním zaačala hrát jednu hru ze školky,"Tatí, všechno lítá, co peří má! Třeba vrabec!" Já oponoval,"Co třeba pštros, ten má taky peří, ne?" Marťa se smála,"Ale tatí, pštros přece nelítá, ten běhá!" Pravda. Já vyhodil poslední trumf,"A co třeba Kiwi, ten lítá?" Marťa se řehonila, až se za bříško popadala,"Ale tatí, hihihi, kiwi je přece ovoce a vypadá takhlé! A to přece nelítá!" Přinesla mi jedno kiwíčko. Já se však nedal a na Internetu nalezl fotku ptáčka Kiwiho z Nového Zélandu. Vojtíšek ho hned okomentovat,"Taťkó, to je divnej ptáček, nemá kšídlá. Má nožičký, má hlavíčků, má zobáček a očičká. Kšídla nemá, nelítá!" Dobrý postřeh, že? Vy neznáte ptáčka Kiwiho? Hned napravte mezery ve vzdělání a mrkněte se SEM ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist