Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 5.3.2006
Martinčin věk - měsíce: 60
Rubrika: Deníček


Vojtíšek se učí číst...

Ranní ovocné mlsání :-)
Dnešní den jsme opět strávili za zdmi domova. Nedá se nic dělat, Vojtíšek měl ještě v noci teplotu. Od rána je však v pohodě, Martinka jakbysmet. Já po ránu doběhl do samoobsluhy pro čerstvé rohlíčky a už nám nic nebránilo ve sledování nového dětského pořadu na ČT1 - Hřiště 7. Po něm se na obrazovce objevil AZ Kvíz Junior a Vojtíšek se bavil sledováním textů na obrazovce, respektive jejich čtením. Dvě písmenka pozná bezpečně. Však se jimi popisují lahvičky s pitíčky - jeho, i Martinčino. Vojtík ukazoval co chvíli na televizi a jásal,"Koukéj, tam je Votíšek - tam je Vé! Jůů, tam je M jako Matinká!" Učí se číst, viďte? ;-)
Vojtík exceloval ještě před obědem. Poznávali jsme zvířátka. Jakmile se na obrázku objevilo prasátko, Vojta neváhal ani na chviličku,"To je chocht! Teda pasátko!" :-) Poté se pustil do rozebírání hračky z Kinder vajíčka. To je věčný boj. My hračku složíme a během, dne je rozložena nejméně desetkrát. Už jsem na to přišel. Stačilo všechny díly pečlivě namazat vteřinovým lepidlem a spojit. Už to nejde rozložit. Slááváá, vítězství! ;-) Martinčina šušina Pavlínka v plné vybavě :-)
Již včera jsem se pustil do kompilace domácích originálních cédéček směrem k formátu MP3. Za prvé - cédéčka zabírají strašně místa a já navíc potřebuju něčím krmit nový MP3 přehrávač. Takže se mi celá domácí fonotéka v pohodě vešla na jeden DVD disk. Slušné, že? Přitom se jedná o šedesát titulů. Hudbu komprimuji pomocí naprosto skvělého nástroje Audiograbber. Ten stáhnete zdarma z Internetu - v sekci download(Jedná se o freeware a je to celé v angličtině). Klikněte si ZDE. Naprostou nezbytností je dodatečné stažení MP3 kodeku Lame ze stejných stránek. To aby jste mohli vyrábět kvalitní empétrojky v datovém toku 128 kbps. Jít níž nemá smysl. Strašně to ztrácí na kvalitě. Jinak pohoda - vložím zdrojové cédéčko do mechaniky. V programu kliknu na Grab a už to frčí. Empétrojky se vytvoří zcela samy, do cílového adresáře. Ještě je vhodné nastavit automatické srovnání úrovně zvuku - tedy hlasitosti. V menu je to položka normalizing - nastaví se percentuální úroveň. Hodně úspěchů :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist